نثار پلوی قزوین (شیرین پلو)
مواد لازم :
برنج......................................................................۵۰۰ گرم
خلا ل پرتقال شیرین شده ی بدون شهد......................۳۰۰ گرم
خلا ل بادام.............................................................۱۷۵ گرم
خلا ل پسته ...........................................................۱۷۵ گرم
زعفران حل شده......................................................۵ قاشق سوپ خوری
گلا ب...................................................................۱ پیمانه
فیله ی مرغ...........................................................یک كیلوگرم
كره .....................................................................۲۵۰ گرم
شربت مربای خلا ل پرتقال ........................................۱ پیمانه
پودر دارچین.............................................................۱ قاشق غذاخوری
خلا ل بادام، خلا ل پسته...........................................برای تزیین
خلا ل پرتقال شیرین بدون شهد................................برای تزیین
نان لواش .............................................................برای ته دیگ
روغن مایع..............................................................كمی
روش تهیه :
خلا ل های بادام و پسته را بعد از پاک كردن و شستن، جداگانه در گلا ب خیس نمایید. فیله های مرغ را پس از شستن مزه دار كنید (البته با نمک بسیار كم); سپس در كره تفت دهید و بگذارید پخته شود. در آخر پخت، یک قاشق زعفران حل شده افزوده و از روی حرارت بردارید. برنج را آبكش كنید. هم چنین در ظرفی روغن مایع بریزید و یک ردیف نان بگذارید; یک لا یه برنج بریزید و بعد از روی حرارت بردارید.
خلا ل بادام و خلا ل پسته را كه در گلا ب خیس كرده بودید از صافی عبور داده، گلا ب را نگه دارید و خلا لها را روی برنج داده و خلا ل پرتقال شیرین شده را نیز بیفزایید; هم چنین دارچین به آن زده و یک قاشق زعفران حل شده را نیز بیفزایید و دوباره همین كار را تكرار كنید. اكنون ظرف برنج را روی حرارت كم بگذارید تا بخار برنج معلوم شود; سپس برای درست كردن آب و روغن از ۱۵۰ گرم كره با یک قاشق سوپ خوری گلا ب استفاده كنید; هم چنین دو قاشق زعفران حل شده و شربت مربا را با هم حرارت دهید و روی برنج بریزید; سپس در ظرف را گذاشته و صبر كنید تا برنج كاملا دم بكشد.
زمانی كه خواستید برنج را در ظرف بكشید، یک ردیف برنج مخلوط را ریخته و یک ردیف نیز فیله ی مرغ بچینید. در آخر روی برنج را با خلا ل پسته، بادام، خلا ل پرتقال و كمی دارچین بیارایید.
نكته: این برنج به رنگ زرد خوش رنگ است و می توان به دل خواه خلا ل ها را اضافه تر كرد. این غذا را در شهر قزوین به همراه كوكوی شیرین سرو می شود.