کوفته ی تبریزی
مواد لازم :
گوشت چرخ كرده ...................................................۵۰۰ گرم
سینه ی مرغ چرخ كرده ...........................................۲۵۰ گرم در صورت دلخواه
لپه ی پخته شده و چرخ كرده ..................................۲۰۰ گرم
برنج آبكش شده با زعفران.......................................۱۰۰ گرم
سبزی (تره و مرزه) .............................................به انداز ه ی نیاز
ترخون .................................................................كمی
تخم مرغ................................................................۵ عدد
زرشک، گردو، آلو، پیاز سرخ شده...............................به اندازه ی نیاز
نمک، فلفل، ادویه، و زردچوبه..................................به میزان لا زم
رب....................................................................۲ قاشق سوپ خوری
روغن برای سرخ كردن.............................................كمی
آرد...................................................................۱ قاشق غذاخوری
پیاز ................................................................۲ عدد متوسط
آب ...............................................................به مقدار لا زم
روش تهیه :
گوشت چرخ كرده و سینه ی مرغ را با هم مخلوط كنید و كمی بكوبید; سپس لپه، سبزی و نمک، فلفل، زردچوبه، ادویه، هم چنین یک قاشق آرد و ۲ عدد تخم مرغ را آمیخته كنید و خوب ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا كند. در آخر برنج را بیفزایید، و در این زمان ورز دادن را كم كنید تا فقط برنج مخلوط گوشت شود.
۲ عدد پیاز را خرد نموده و در روغن سرخ كنید، هم چنین رب و تمام ادویه جات را در آن سرخ كنید; آن گاه كمی آب روی آن ریخته و بگذارید آب كوفته بجوشد. اگر كوفته درسته باشد، باید گوشت را داخل یک تنظیف قرار دهید و وسط گوشت را گود كنید و داخل آن را از ۳ عدد تخم مرغ پخته شده، گردو، آلو، زرشک و پیاز سرخ شده پر كنید و گوشت كوفته را گرد كنید و تنظیف را ببندید و آن را به قابلمه در حال جوش انتقال دهید. گاه گاهی كوفته را تكان دهید تا ته كوفته به قابلمه نچسبد، هم چنین با ملا قه از آب جوشیده ی كوفته روی آن بریزید; سپس بگذارید در حدود یک ساعت با حرارت ملا یم بجوشد و بعد از پختن، با سبزیجات تزیین كنید.
توجه: سینه مرغ را به این جهت استفاده می كنید كه كوفته سفت تر شود و هنگام پخت باز نشود.