ماهی شکم پر
مواد لازم:
ماهی سفید (آزاد یا شوریده بزرگ).............................۱ عدد
مغز گردوی آسیاب شده...........................................۴ قاشق سوپ خوری
انار دان ساییده شده (رب انار)...................................۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری
پیاز .....................................................................۱ عدد
زعفران، نمک و فلفل..............................................به میزان لا زم
روغن برای سرخ كردن............................................به میزان لا زم
روش تهیه :
ابتدا فلس های ماهی را بگیرید. آبشش ها را خارج نمایید. شكم ماهی را برش داده و داخل شكم ماهی را كاملا خالی كنید، آن را خوب بشویید و بگذارید تا آب ماهی برود. سپس داخل شكم ماهی و بیرون آن را نمک و فلفل و زعفران بزنید و كنار بگذارید. پیاز را ریز خرد كنید و با كمی روغن تفت دهید. سبزیجات را بشویید، خیلی ریز خرد نموده و با مغز گردو كمی تفت دهید و سپس با دانه انار آسیاب شده (می توانید به جای دانه انار ترش از ۱ تا ۲ قاشق سوپ خوری رب انار استفاده نمایید) و نمک و فلفل مخلوط نموده و كمی روی حرارت تفت دهید تا مزه دار شوند سپس داخل شكم ماهی را با این مواد پر كنید. آن گاه شكم آن را بدوزید و در ظرف مناسبی قرار داده و دو طرف آن را با حرارت ملا یم سرخ كنید یا اینكه در طبقه وسط فر با حرارت ۱۸۰ درجه ی سانتی گراد یا ۳۵۰ درجه ی فارنهایت به مدت ۱ ساعت قرار دهید تا روی ماهی برشته شود. در صورت تمایل می توانید به وسیله ی نخ، سر و دم ماهی را محكم به هم ببندید و سپس آن را سرخ نمایید.
توجه: در صورتی كه سبزی های فوق در دسترس نباشد می توانید از ۵۰۰ گرم گشنیز، ۲۵۰ گرم جعفری ،۳ شاخه برگ سیر تازه و ۳ شاخه شنبلیله استفاده نمایید.