سرکه ی انگور
مواد لازم :
۳ كیلو ...................انگور
به میزان لا زم.......... آب
۱ لیوان................... سركه
روش تهیه :
انگور را شسته و حبه كنید; سپس دو سوم ظرف را انگور حبه شده بریزید و یک پارچه ی تمیز روی آن بگذارید و به مدت ۱ هفته در جای گرم بگذارید تا انگورها آب بیندازند. وقتی انگور آب انداخت و روی حبه ها را گرفت به اندازه ای آب بریزید كه مقداری از سر ظرف خالی بماند و بگذارید ۱ روز با درب باز بماند تا حباب های هوا خارج شود. در این هنگام ۱ لیوان سركه بریزید; سپس در آن را محكم كنید. اگر در فصل تابستان باشد ۴۰ روز الی ۲ ماه و اگر در فصل پاییز باشد تقریبا ۶ ماه بگذارید بماند.