فلافل با سس ماست
مواد لازم برای تهیه سس:
۲۰۰ گرم ............................................ماست
۲ قاشق غذاخوری (۳۰ گرم).................. كنجد آسیاب شده
۱ قاشق چای خوری.............................. فلفل قرمز
۱ قاشق غذاخوری................................ نعنای تازه و خرد شده
۱ عدد................................................. پیازچه ی خرد شده
مواد لازم :
۲۵۰ گرم................................................ نخود
۲ حبه.................................................... سیر
۱ عدد................................................... فلفل قرمز تازه ی خرد شده
۱ قاشق چای خوری............................... پودر تخم گشنیز
۱ قاشق چای خوری................................ زیره
۱ قاشق غذاخوری.................................. نعنای تازه و خرد شده
۱ قاشق غذاخوری .................................جعفری تازه ی خرد شده
۲ عدد................................................. پیازچه ی بزرگ خرد شده
۱ عدد.................................................. تخم مرغ بزرگ
به مقدار لا زم........................................ نمک و فلفل
مقداری كنجد برای روی فلا فل
به مقدار لا زم ....................................روغن مایع مخصوص سرخ كردن
روش تهیه :
نخودها را از شب قبل در آب خیس كنید و به مدت ۵/۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملا یم بپزید تا كاملا نرم شوند. در این مرحله نخود، سیر، فلفل قرمز، سبزی جات، ادویه جات و نمک و فلفل را مخلوط كنید و با تخم مرغ در مخلوط كن بریزید و همه ی مواد را به خوبی با هم آمیخته نمایید تا كاملا نرم شوند (اگر خمیر به دست آمده خیلی نرم بود به مدت۳۰ دقیقه در یخچال قرار دهید); سپس مواد را از یخچال خارج كنید.
۱۲ گلوله درست كنید و كمی روی آن را پهن نمایید (مدل فلا فل). روی هر كدام دانه ی كنجد بریزید و فلا فل ها را در روغن داغ سرخ كنید; سپس با سس ماست و همراه با نان سرو نمایید.
روش تهیه ی سس:
ماست، كنجد، فلفل قرمز و نعنا را با هم مخلوط كنید; سپس تكه های پیازچه را روی سس بریزید و در یخچال قرار دهید و پس از تهیه ی فلا فل همراه با سس میل فرمایید.