موساکا یونانی
مواد لازم
۳ قاشق چای خوری............................. روغن زیتون
۱ عدد ...............................................پیاز درشت خرد شده
۲ عدد ...............................................هویج خرد شده
۲ ساقه ...........................................كرفس تازه خرد شده
۲ عدد .............................................كدو سبز خرد شده
۲ حبه............................................. سیر له شده ریز شده
۵۰۰ گرم.......................................... گوشت چرخ كرده
۶۰۰ گرم..........................................گوجه فرنگی پوره شده
۱۲۵ سی سی ................................آب گوشت
۲ قاشق غذاخوری ............................رب گوجه فرنگی
۲ قاشق چای خوری........................ ارگانو
۳۵۰ گرم...................................... ورق لا زانیا
۲ عدد..........................................بادمجان خرد شده
مواد لازم برای تهیه سس پنیر :
۱۵۰ گرم ...............................................مخلوط سبزیجات شامل پیاز، كرفس، موسیر و تره فرنگی
۵۰ گرم .................................................كره
۵۰ تا ۱۰۰ گرم ......................................پنیر پیتزا (به دلخواه)
یک قاشق غذا خوری............................. آرد
یک لیوان............................................. شیر
به مقدار لازم ......................................نمک و فلفل
روش تهیه
ابتدا پیاز، هویج و كرفس را تفت دهید تا خوب نرم شوند، بعد گوشت (گوشت را به حدی تفت دهید كه رنگش برگردد و رنگ قرمزی نداشته باشد)، بادمجان، كدو و سیر را افزوده، تفت دهید. سپس درب ظرف را بسته، به مدت ۱۵ دقیقه بپزید. خمیر لا زانیا را در ظرف پیركس چیده و روی آن از مایه ی موساكا (مخلوط مواد بالا ) بدهید و در آخر روی مایه را سس پنیر بریزید و به مدت ۲۵ دقیقه در فر ۱۸۰ درجه پخته و سرو نمایید.
روش تهیه ی سس پنیر:
نخست كره را در ظرف مناسبی ریخته و روی حرارت بگذارید سپس كلیه ی سبزیجات را كه ریز رنده كرده اید همراه با نمک و فلفل به آن بیفزایید وبه مدت سه دقیقه تفت دهید آنگاه آرد را اضافه نمایید و به مدت یک دقیقه ی دیگر تفت دهید.در حالی كه مخلوط حاصل را هم می زنید شیر را اضافه نماییدو آنقدر هم بزنید تا سس غلیظ شود.در انتها پنیر پیتزا را اضافه نمایید و گرم گرم روی موساكا بریزید.