لازانیا با سبزیجات
مواد لازم :
۲۵۰ گرم ..............................................لا زانیا
۴۷۵ گرم............................................ پنیر پیتزا
۴۵ گرم (یک سوم فنجان)......................پنیر پارمزان رنده شده
نمک و فلفلبه میزان لا زم
یک چهارم......................................... فنجان روغن زیتون
۲ عدد .............................................پیاز حلقه حلقه شده
۴ عدد.............................................كدو پاک كرده و خرد شده به صورت حلقوی
۵۰۰ گرم ........................................قارچ خرد شده
۳ حبه ............................................سیر خرد شده
یک چهارم....................................... فنجان كره
یک چهارم........................................ فنجان آرد
۳ فنجان............................................ شیر
جوز هندی رنده شده ...................... به میزان كافی
۴۰ عدد .........................................برگ ریحان تازه
روش تهیه :
در كاسه كوچكی پنیر پیتزا، پنیر پارمزان، نمک و فلفل را با هم مخلوط كنید و كنار بگذارید. سپس روغن زیتون را در ماهی تابه گرم كرده و پیاز را به مدت ۱۰ دقیقه در آن سرخ كنید تا نرم شود. سپس كدو، قارچ و سیر را در آن بریزید و به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه هم بزنید و به آن ها نمک و فلفل افزوده و كنار بگذارید
.سه چهارم قابلمه بزرگی را آب بریزید و كمی نمک به آن اضافه كنید و روی شعله زیاد قرار دهید تا آب آن بجوشد. لا زانیا را در آب جوش بریزید و به مدت ۱۲-۱۰ دقیقه طبق دستور تهیه آن. بپزید تا نرم شود. سپس آن ها را آبكشی كنید و روی آن ها آب سرد بگیرید.
بعد از پنج دقیقه كه آب آن ها رفت لا یه های لا زانیا را در كف ظرفی (به ابعاد ۲۳ف۳۳ سانتی متر كه از قبل هم كف آن چرب شده است) قرار دهید. به ترتیب، روی لایه اول لا زانیا، یک سوم مخلوط پنیر، یک سوم مخلوط سبزی و یک سوم از سس سفید كه آماده كرده بودید به صورت سه لا یه روی لا زانیا بریزید.
مجددا یک لا یه دیگر لا زانیا بگذارید و موادی را كه ذكر شد به ترتیب روی آن ریخته تا ۳ لا یه لا زانیا داشته باشید و روی آخرین لا یه پنیر پیتزا بپاشید.
فر را روی حرارت ۱۹۰ درجه سانتی گراد گرم كنید. سینی را روی آخرین پنجره فر به مدت ۴۰-۳۰ دقیقه قرار دهید تا لا زانیا طلا یی شود پف كند. سپس آن را از فر خارج كرده و بگذارید كمی خنک شود. در انتها به قطعات مربع شكل برش زده و سرو نمایید.
روش تهیه سس سفید:
كره را در قابلمه ای آب كنید و آرد را به مدت ۲ دقیقه در آن تاب دهید و كم كم شیر را به آن اضافه كرده، به مدت ۴-۳ دقیقه هم بزنید تا مخلوط حاصل نرم و غلیظ شود. سپس به آن نمک و فلفل و جوز هندی بیفزایید.