اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 8 عدد
گوجهفرنگی سفت 8 عدد درشت
نمك به میزان لازم
برنج 100 گرم
لپه 40 گرم (حدود یكچهارم پیمانه)
روغن مایع 4 قاشق سوپخوری
گوشت چرخكرده 250 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
پیاز رنده كرده 1 عدد متوسط
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
سبزی معطر خرد كرده 150 گرم (تره، گشنیز، شوید، ترخون، نعنا و مرزه)
روش تهیه دلمه گوجهفرنگی
گوجهفرنگیها را بشوئید و دایرههائی به قطر تقریبی 5 سانتیمتر، از سر آنها بردارید. آنگاه داخل گوجهفرنگیها را به كمك قاشق چایخوری خالی كنید و نمك بپاشید. سپس برنج و لپه خیسانده را بپزید و در صافی بریزید. حالا روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید.
گوشت، نمك، فلفل، زردچوبه و پیاز را بیفزائید و تفت دهید. اكنون رب گوجهفرنگی، زعفران و سبزی را افزوده و 2 دقیقه، تقت دهید. اینك تابه را از روی اجاق بردارید و برنج و لپه را به مواد درون تابه، بیفزائید و مخلوط كنید.
حالا داخل گوجهفرنگیها را با این مخلوط پر كنید و آنها را در تابه چرب كرده مناسبی بچینید. آنگاه دلمههای گوجهفرنگی را به مدت تقریبی 30 دقیقه، روی حرارت ملایم بپزید و برای پذیرائی در دیس مناسبی بچینید.