آش هويج و جو
مواد لازم برای 4 نفر
نخود آبگوشتی.............................80 گرم
بلغور جو ....................................100 گرم
هویج ریز خرد كرده.......................2 عدد
پیازداغ ......................................5 قاشق سوپخوری
زردچوبه.....................................یكدوم قاشق چایخوری
نمك و فلفل................................به میزان لازم
گوشت چرخكرده ........................200 گرم
پیاز رنده كرده ............................1 عدد متوسط
كشك.......................................1-5/1 پیمانه (250-375 میلیلیتر)
روش تهیه
نخود و بلغور را از شب قبل بخیسانید و هر كدام را جداگانه بپزید. آنگاه هویج را در قابلمهی مناسبی بریزید و روی اجاق بپزید. بلغور و نخود را بیفزائید و آش را روی حرارت ملایم، پیوسته هم بزنید تا بپزد و لعاب بیندازد. سپس در تابهی مناسبی، 2 قاشق سوپخوری روغن بریزید، پیازداغ و زردچوبه را به آن بیفزائید و 30 ثانیه روی حرارت ملایم، هم بزنید.
حالا پیازداغ را همراه با نمك و فلفل، درون آش بریزید. در این میان، گوشت، پیاز رنده كرده، نمك، فلفل و زردچوبه را در كاسهی مناسبی بریزید و خوب مخلوط كنید. آنگاه از مایهی فراهم كرده، كوفته قلقلی بسازید و در روغن تفت دهید. سپس آن را به آش بیفزائید. اینك كشك را درون آش بریزید و شعلهی اجاق را خاموش كنید. آش را هم بزنید و برای پذیرائی، در ظرف مناسبی بكشید. حالا آش را با نعناداغ و پیازداغ بیارائید و میل كنید.