خوراك مرغ در سس شير
مواد لازم برای 4 نفر
ران مرغ.....................................1 كیلوگرم
سیر ........................................5 حبه
هویج خلالی خرد كرده................1 عدد
پیاز خرد كرده ...........................1 عدد
كرفس درشت خرد كرده ............1 ساقه
برگ بو...................................3 عدد
نمك و فلفل............................به میزان لازم
شیر ...................................1 لیتر (4 پیمانه)
روغن زیتون..........................2 قاشق سوپخوری
آرد ...................................1 قاشق سوپخوری
دانهی فلفل سیاه .................به میزان لازم
برگ بو برای تزئین..............3-4 عدد
روغن زیتون (اضافی)............3 قاشق سوپخوری
پاپریكا..............................یكدوم قاشق چایخوری
روش تهیه
رانهای مرغ را بشوئید و با هولهی كاغذی آشپزخانه خشك كنید. آنگاه مرغ را در قابلمهی مناسبی حاوی آب قرار دهید و روی حرارت اجاق بجوشانید. بعد آب را دور بریزید و 3 حبه از سیر، هویج، پیاز، كرفس، برگبو، نمك و فلفل را درون قابلمه، روی مرغ بریزید. سپس به میزان كافی آب به آن بیفزائید و در قابلمه را ببندید تا مرغ بپزد. اكنون مرغ را از قابلمه درآورید و شیر و حبههای باقیماندهی سیر را به آب مرغ بیفزائید و بجوشانید. در این میان، روغن زیتون را در تابهی مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. آرد را بیفزائید و قدری تفت دهید. اینك مخلوط آب مرغ و شیر را صاف كنید و آن را كمكم به آرد بیفزائید و پیوسته هم بزنید تا سس غلیظی به دست آید. حالا مرغ را درون این سس بگذارید و چند دقیقه بجوشانید. اكنون مرغ را همراه با سس شیر، برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید و آن را با پاپریكا، دانههای فلفل سیاه و برگ بو بیارائید.
یادآوری: برای تزئین خوراك؛ روغن زیتون اضافی را در تابهی مناسبی بریزید و روی حرارت گرم كنید. پاپریكا را بیفزائید و اندكی تفت دهید. سپس آن را از روی حرارت بردارید.