آش دندونی
مواد لازم:
بلغور گندم.......................................یك دوم پیمانه
بلغور جو ........................................یك دوم پیمانه
لوبیا قرمز .....................................یك دوم پیمانه
لوبیا چیتی....................................یك دوم پیمانه
عدس .........................................یك دوم پیمانه
نخود .........................................یك دوم پیمانه
ماش ........................................یك دوم پیمانه
نمك و فلفل، زردچوبه...................به میزان لازم
گوشت مغز ران............................300 گرم
پیاز داغ......................................3 قاشق سوپخوری
آب گوشت ................................2 پیمانه
نعناع داغ..................................به میزان لازم
سیرداغ....................................1 قاشق سوپخوری
روش تهیه:
تمام حبوبات شامل بلغور گندم و جو، لوبیا قرمز و چیتی، عدس، نخود و ماش - كه از شب قبل به مدت 12 ساعت خیساندهاید - در قابلمه بریزید و با مقداری آب و كمی نمك، روی اجاق قرار دهید تا كاملاً بپزد و له شود. سپس گوشت و مقداری از پیاز داغ و آب را در قابلمهای بریزید و روی اجاق قرار دهید تا گوشت بپزد. آنگاه گوشت پخته را بكوبید و داخل حبوبات بریزید. حالا باقیماندهی پیازداغ را بیفزائید و پس از چند جوش، آب گوشت را همراه با فلفل، نمك و زردچوبه - كه در روغن تفت خورده است - به آش اضافه كنید. حرارت اجاق را ملایم نمائید تا آش آهسته بجوشد و لعاب بیندازد. در پایان، آش را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با پیاز داغ باقیمانده، سیر داغ و نعناع داغ تزئین كنید.