ملیحه صمدی
مواد لازم برای 6 نفر
رنج 600 گرم (4 پیمانه)
نمك و فلفل به میزان لازم
كدو حلوائی 1 كیلوگرم
روغن برای سرخ كردن به میزان لازم
زعفران حلكرده 2 قاشق سوپخوری
پیازداغ 3 قاشق سوپخوری
شكر 3 قاشق سوپخوری
كره 40 گرم
تخممرغ 6 عدد
پیازداغ (اضافی) 3 قاشق سوپخوری
دانههای خشك انار (انار دون) 4 قاشق سوپخوری
روش تهیه پلوی كدو حلوائی
برنج را با نمك بخیسانید و در آب جوش بریزید تا مغز برنج قدری نرم شود. بعد آن را در صافی بریزید و كنار بگذارید. آنگاه پوست كدو را بگیرید و مكعبی خرد كنید. سپس اندكی روغن در تابه بریزید و روی اجاق بگذارید. كدو را بیفزائید و تفت دهید. حالا زعفران، پیازداغ نمك، فلفل و شكر را بیفزائید و مخلوط كنید.
اكنون در قابلمه مناسبی، دو قاشق سوپخوری روغن بریزید و روی اجاق قرار دهید. برنج آبكشیده و مخلوط فراهم كرده را لابهلای هم در قابلمه بریزید و آن را 30 دقیقه، دم كنید. در این میان كره را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید تا آب شود.
آنگاه تخممرغها را بیفزائید و نیمرو كنید. اینك پلوی كدو حلوائی را برای پذیرائی در دیس مناسبی بكشید، تخممرغها را در دیس دیگری بگذارید و با پیازداغ (اضافی) و انار دون بیارائید.
یادآوری: در شهرهای شمالی كشور، این پلو را همراه با نیمرو، پیازداغ فراوان و اناردون میل میكنند.