اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 4-6 نفر
ماهی سفید 1 عدد (1 كیلوگرم)
نمك و فلفل به میزان لازم
سبزی معطر شمال، ریز خرد كرده 150 - 200 گرم
(زولنگ، اناریجه، گشنیز، برگ سیر و اوجی)
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
گردوی آسیاب كرده 80 گرم
رب انار 2 قاشق سوپخوری
دانههای انار خشك 1 قاشق سوپخوری
زعفران حلكرده 1 قاشق چایخوری
روش تهیه ماهی شكمپر
ماهی را پاك كنید، بشوئید و با هوله كاغذی آشپزخانه خشك نمائید. آنگاه داخل شكم ماهی را با نمك و فلفل مزهدار كنید. حالا سبزی را در یك قاشق سوپخوری از روغن مایع تفت دهید و همراه با گردو، رب انار و دانههای انار در كاسه مناسبی بریزید و مخلوط كنید. سپس داخل شكم ماهی را با این مخلوط پر كنید و شكاف آن را با سوزن و نخ بدوزید.
اینك باقیمانده روغن را با زعفران مخلوط كنید و زیروروی ماهی بمالید. حالا ماهی را در سینی فر دارای كاغذ آلومینیومی بگذارید و به مدت تقریبی یكساعت در فر گرم كرده با دمای 180 درجه سانتیگراد، بپزید. آنگاه ماهی را برای پذیرائی در دیس مناسبی بگذارید و با حلقههای نارنج و زیتون بیارائید.
یادآوری: چنانچه سبزی محلی در دسترستان نبود، از مخلوط گشنیز و قدری شنبلیله استفاده كنید.