قـليهی بادمجان
مواد لازم برای 4-6 نفر:
بادمجان..............................................................4 عدد
نمك..................................................................به میزان لازم
روغن................................................................به میزان لازم
گوجه فرنگی .....................................................4 تا 5 عدد
پیاز درشت ......................................................1 عدد
لوبیا چشم بلبلی تازهی خرد كرده.........................یك و نیم پیمانه
سیر له كرده....................................................4 حبه
نمك و فلفل و زردچوبه.......................................به میزان لازم
روش تهیه:
بادمجانها را پوست بگیرید و حلقه حلقه كنید. بعد نمك بزنید و در مقداری روغن سرخ نمائید. گوجهفرنگیها را نیز خرد كنید. در قابلمهی مناسبی مقداری روغن بریزید و پیاز را كمی تفت دهید تا سبك شود. سپس لوبیا را بیفزائید و تفت دهید. آنگاه گوجهفرنگی، سیر و ادویه را بیفزائید و با هم كمی تفت بدهید. حالا بادمجانها را رویش بچینید. بعد به مقدار 250 میلیلیتر آب به خوراك اضافه كنید و بگذارید جوش بیاید. پس از جوش آمدن، حرارت را كم كنید تا خوراك جا بیفتد و آبش به اندازهی آب خورش شود. اینك قلیه را در ظرف مناسبی بكشید و سرو نمائید.
یادآوری: در گرمسار، لوبیا چشم بلبلی تازه - كه شبیه لوبیا سبز میباشد - در دسترس است. اما اگر در دسترس شما نبود، میتوانید از لوبیا چشم بلبلی كه در بستهبندی در فروشگاهها به فروش میرسد، نیز استفاده كنید.
مصرف سیر در افراد مبتلا به بیماریهای قلبی – عروقی مفید است و به كاهش كلسترول و فشارخون كمك میكند.