خوراك سيـب زمينی با سس گياهـان بويا
مواد لازم برای 4 نفر:
سیب زمینی متوسط*.......................................8 عدد
آب برای پختن سیبزمینی...............................به میزان لازم
نمك.............................................................2 قاشق چایخوری
روغن زیتون...................................................1 قاشق سوپخوری
پودر رزماری .................................................1 قاشق چایخوری
پودر مرزن جوش............................................1 قاشق چایخوری
پودر مریم گلی ............................................1 قاشق چایخوری
زردچوبه......................................................2 قاشق چایخوری
پودر فلفل سیاه...........................................1 قاشق چایخوری
پاپریكا ......................................................1 قاشق چایخوری
خامه .......................................................250 تا 300 گرم
كره.........................................................20 گرم
آب.........................................................1 پیمانه (250میلیلیتر)
* (پوست كنده و به ورقههای نیم سانتیمتری برش داده شده)
روش تهیه:
ابتدا سیبزمینیها را در آب و نیمی از نمك بجوشانید تا پخته و نرم شوند ولی له نشوند. سپس روغن زیتون را در تابهای بریزید و با حرارت متوسط گرم كنید رزماری، مرزنجوش و پودر مریم گلی را بیفزائید و تفت دهیدو همزمان زردچوبه، فلفل سیاه و پاپریكا را نیز اضافه كنید و برای چند لحظه تفت دهید. همچنین خامه، كره باقیماندهی نمك و آب را هم اضافه كنید تا سس یكنواختی به دست آید. آنگاه از روی حرارت بردارید. اینك برشهای سیبزمینی را در سس قرار دهید و مخلوط كنید و در ظرف نسوزی بریزید و در فر گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد یا 400 درجهی فارنهایت به مدت 30 دقیقه قرار دهید تا طلایی شود. اكنون خوارك را در ظرف زیبائی بریزید و اطراف آن راحلقههای هویج و انواع سبزی تزئین كنید.
یادآوری: چنانچه مریم گلی دردسترس نبود آن را حذف كنید.