آش گـوجهفـرنگی
مواد لازم برای 8 تا 10 نفر :
پیازداغ...................................................2 قاشق سوپخوری
روغن....................................................به میزان لازم
نمك، فلفل و زردچوبه..............................به میزان لازم
سیرداغ...............................................1 قاشق سوپخوری
بلغور گندم .........................................200 گرم
جو...................................................100 گرم
برنج...................................................50 گرم
نخود ..............................................100 گرم
آب.....................................................2 لیتر
آب گوشت یا عصارهی قلم ..................نیم لیتر
عدس ............................................100 گرم
سبزی آش.....................................700 گرم
گوجهفرنگی رنده شده .....................1 كیلو گرم
* (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج و كمی نعناع)
روش تهیه
پیازداغ را همراه با كمی روغن، نمك، فلفل و زردچوبه، در تابهای بریزید و روی حرارت قرار دهید تا كمی تفت بخورد. آنگاه نیمی از پیازداغ و سیرداغ را همراه با تمامی حبوبات و برنج (بجز عدس) - كه آنها را از قبل به مدت 12 ساعت خیساندهاید - روی حرارت قرار دهید. 2 لیتر آب را، همراه با نیم لیتر آب گوشت به مواد بیفزائید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد تا تمامی حبوبات مغزپخت شوند. سپس عدس را همراه سبزی خرد كرده، به مواد اضافه نمائید و صبر كنید این مواد هم كاملاً پخته شوند. حالا گوجهفرنگی را به آش بیفزائید و به مدت 30 دقیقه با حرارت ملایم بپزید تا آش غلیظ و كشدار شود. اینك آش را در ظرف دلخواه بریزید.