طرز تهیه كـوفـته بـرنـجی
مواد لازم برای 6- 8 نفر:
گوشت مغز ران چرخكرده............................500 گرم
سبزی كوفته............................................500 گرم
لپهی پخته................................................50 گرم
برنج خیسكرده........................................100 گرم
آرد نخودچی.............................................100 گرم
تخم مرغ ....................................................3 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه...............................به مقدار لازم
پیاز سرخكرده........................................2 قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی ..................................1 قاشق سوپخوری
آب......................................................4-5 پیمانه
روغن.................................................به مقدار لازم
* شامل: تره، جعفری، شبت، مرزه، نعناع و ترخون ریز خرد كرده
روش تهیه
در ظرف مناسبی، گوشت چرخكرده، سبزی، لپه و برنج را با هم مخلوط نمائید و خوب ورز دهید. آنگاه آرد نخودچی و تخم مرغها را همراه با نمك، فلفل و زردچوبه بیفزائید و دوباره ورز دهید تا مایه چسبناك شود. برای تهیهی سس كوفته، پیاز سرخكرده، و رب گوجه فرنگی را در قابلمهای بریزید و پس از افزودن 4- 5 پیمانه آب؛ روغن و كمی نمك، بگذارید جوش بیاید. آنگاه هر بار گلولههائی به اندازهی یك نارنگی كوچك از خمیر بردارید و در دست گلوله كنید و در سس كوفته- كه در حال جوشیدن است- بیندازید پس از چند جوش حرارت را ملایم كنید و بگذارید تا كوفته خوب بپزد.
یادآوری: میتوانید داخل كوفته، را با مغز گردوی خرد كرده و پیازداغ و زرشك نیز پر كنید.