Loading...
شما از نسخه قدیمی این مرورگر استفاده میکنید. این نسخه دارای مشکلات امنیتی بسیاری است و نمی تواند تمامی ویژگی های این وبسایت و دیگر وبسایت ها را به خوبی نمایش دهد.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه به روز رسانی مرورگر اینجا کلیک کنید.
جمعه 2 آذر 1403 - 14:35

28
آبان
پـای گوشت سنتی

پـای گوشت سنتی

طرز تهیه پـای گوشت سنتی

پـای گوشت سنتی

 

 

مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:

  

گوشت گوسفند بدون چربی ........................................700 گرم

گوشت استیك گوساله................................................225 گرم

روغن .......................................................................100 میلی‌لیتر (7 قاشق سوپخوری)

كره...........................................................................30 گرم (2 قاشق سوپخوری)

سیر............................................................................2 حبه

پیاز.............................................................................3 عدد

آب............................................................................دوسوم پیمانه (150 میلی‌لیتر)

نان خشك كوبیده .........................................................50 گرم (نصف پیمانه)

نمك و فلفل  ...............................................................به میزان لازم

فلفل قلمی سبز خردكرده...............................................1 عدد

ادویه‌ی چهارگانه *........................................................یك‌دوم قاشق چایخوری

گشنیز خرد كرده ..........................................................1پیمانه

زرده‌ی تخم‌مرغ.............................................................1 عدد

شیر ..........................................................................1 قاشق سوپخوری

 

مواد لازم برای خمیر پای:

آرد ........................................250 گرم

كره .......................................150 گرم

نمك.......................................یك‌چهارم قاشق چایخوری

آب سرد.................................3 تا 4 قاشق سوپخوری

*  فلفل سفید، جوز هندی، دارچین و میخك

 

روش تهیه

 گوشت گوسفند و گوساله را چرخ كنید. داخل تابه، روغن و كره را حرارت دهید. گوشت چرخكرده را داخل روغن و كره سرخ كنید و مرتب هم بزنید تا گوشت گلوله نشود و به هم نچسبد. سیر و پیاز را پوست بگیرید و خرد كنید و داخل تابه‌ی محتوی گوشت چرخكرده بریزید و هم بزنید. 150 میلی‌لیتر یا دوسوم پیمانه آب اضافه كنید و بگذارید به مدت 20 دقیقه با حرارت ملایم بپزد. در این فاصله، مایه را مرتب هم بزنید. سپس نان خشك كوبیده را اضافه كنید و هم بزنید تا تقریبا خمیری‌شكل شود. اینك نمك، فلفل و فلفل خرد كرده را بیفزائید و با ادویه و گشنیز خوش‌عطر نمائید. كمی هم بزنید، سپس از روی حرارت بردارید. كف یك ظرف نسوز را با خمیر پای بپوشانید.

آنگاه مایه‌ی گوشتی را روی آن بریزید. ورقه‌ی دوم خمیر پای را روی مایه‌ی گوشتی قرار دهید و اضافی خمیر را ببرید. حالا لبه‌های خمیر پای را به هم بچسبانید. با نوك چاقو روی مركز خمیر پای را به شكل ضربدر برش بزنید. در نقاط دیگر خمیر پای نیز شكاف‌هائی ایجاد كنید. با خمیر اضافه تكه‌هائی به شكل برگ درست كنید و پای را با آن‌ها تزئین نمائید. آنگاه زرده‌ی تخم‌مرغ و شیر را مخلوط سازید و از این مخلوط با قلم‌مو روی پای بمالید و به مدت 40 دقیقه در فر گرم‌ شده با دمای 190 درجه‌ی سانتیگراد یا 375 درجه‌ی فارنهایت در طبقه‌ی وسط بپزید.

روش تهیه‌ی خمیر پای:

آرد را در كاسه‌ای الك كنید و كره‌ی خرد كرده را به آن بیفزائید و با نوك انگشت، كره را با آرد مخلوط كنید. سپس نمك و آب را بیفزائید و خمیر كنید. خمیر را در كیسه‌ی نایلونی به مدت نیم ساعت در یخچال استراحت دهید.

 

برچسب ها: زندگی آنلاین، اموزش اشپزی، پـای گوشت سنتی تعداد بازديد: 524 تعداد نظرات: 0

نظر شما بعد از تایید درج خواهد شد

فیلم روز
تصویر روز