رشتـه پلـوی دامغانـی
مواد لازم برای 4 نفر:
برنج .............................................2 پیمانه (300 گرم)
گوشت گوسفندی .....................400 گرم
روغن مایع ................................به میزان لازم
پیاز خرد كرده..............................1 عدد
نمك، ادویهی پلو و گردغوره .........به میزان لازم
برگ مو....................................500 گرم
رشتهی پلوئی .......................4 تا 5 پیمانه
سیبزمینی متوسط.................2 عدد
روش تهیه
برنج را بشوئید و بگذارید 2 ساعت با آب نیمگرم خیس بخورد. گوشت را به اندازهی یك بند انگشت خرد كنید. مقداری روغن در تابه بریزید و گوشت و پیاز را در آن تفت دهید. حالا ادویه و مقداری آب بیفزائید و صبر كنید تا گوشت بپزد. بعد نمك، گرد غوره و تكههای گوشت را مانند دلمه لای برگها بپیچید و كنار بگذارید. برنج را در قابلمهای پر از آب جوش بریزید و در آخر رشته را اضافه كنید، بعد از چند جوش آن را آبكش كنید. اینك ته دیگ یك ردیف سیب زمینی بچینید و روی آنها را با برگ مو بپوشانید. باقیماندهی برگها را در آب جوش بگذارید تا نرم شوند، روی سیبزمینی و برگها مقداری مخلوط برنج و رشته بریزید و دلمههای كوچك را روی آن بچینید. دوباره كمی برنج و رشته روی دلمهها بریزید و برگهای نرم مو را لابلای برنج و رشته قرار دهید و روی آن كره بگذارید و بقیهی برنج و رشته را بریزید و رویش روغن بدهید تا رشتهها به هم نچسبند. اكنون برنج را دم كنید و بعد در دیس زیبائی بكشید.
یادآوری: برگ موی كنسرو شده درهمهی فصول در سوپرماركتها قابل دسترسی است.