هويــج پلـوی دامغـانی
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
برنج..................................................4 پیمانه (600 گرم)
گوشت گوسفندی..........................500 گرم
پیازداغ ........................................2 قاشق سوپخوری
فلفل سیاه..................................به میزان لازم
زردچوبه......................................به میزان لازم
زعفران.......................................به میزان لازم
هویج........................................250 گرم
گلاب.......................................یك قاشق سوپخوری
شكر ......................................سه قاشق سوپخوری
نمك ......................................به میزان لازم
رب انار.................................2 قاشق سوپخوری
بادمجان كوچك ....................8 عدد
برگ مو ..............................نیم كیلوگرم
روش تهیه
مقداری روغن در قابلمه بریزید و گوشت را همراه پیازداغ در آن تفت دهید. فلفل، زردچوبه، 2 قاشق از زعفران و 3 پیمانه آب بیفزائید و صبر كنید تا گوشت بپزد. سپس هویج را خلال كنید و در ظرفی پر از آب جوش بریزید.حالا گلاب و شكر را اضافه كنید و بعد از 3 تا 4 جوش هویج را آبكش كنید. اكنون نمك و یك قاشق رب انار به گوشت بیفزائید. اینك یك لیوان از آبگوشت را جدا نمائید و كنار بگذارید. بادمجانها را سرخ كنید و یك طرف آن را برش بزنید. برگها را 2 تا 3 تكه كنید و بگذارید همراه با آبگوشت، نرم و حجم آن كم شود. كمی كره همراه با رب انار به برگها بیفزائید و داخل بادمجانها را با برگها پر سازید. حالا برنج را آبكش كنید و هویج و گوشت را لای برنج بگذارید و روی آن گرد غوره بپاشید. اینك بادمجانها را روی برنج بچینید و دوباره گرد غوره بپاشید. بعد زعفران حلكرده بریزید و برنج را دم كنید. سپس برنج را در دیس زیبائی بكشید و میل نمائید.
یادآوری: برگ مو به صورت كنسرو در همه فصول در فروشگاهها قابل دسترسی میباشد.