آش نذری اراكی
مواد لازم برای 4-6 نفر:
نخود ...........................................یك دوم پیمانه
لوبیا چشم بلبلی ...........................یك دوم پیمانه
آب ..............................................یك لیتر
عدس .........................................یك پیمانه
پیاز داغ.......................................2 قاشق سوپخوری
نمك، فلفل، ادویه.........................به میزان لازم
سبزی آش...................................700 گرم
گوشت چرخكرده..........................200 گرم
پیاز متوسط ..................................1 عدد
روغن مایع..................................به میزان لازم
رشتهی آش.................................200 گرم
نعناع داغ....................................به میزان لازم
سیر داغ ..................................یك قاشق سوپخوری
كشك .......................................به میزان لازم
روش تهیه
ابتدا نخود و لوبیا را در آب بخیسانید و یك شب نگه دارید. آنگاه با مقداری آب و نمك بپزید. سپس عدس را بیفزائید. پس از آنكه عدس پخت، مقداری از پیاز داغ، نمك، فلفل، ادویه و سبزی آش به آن اضافه كنید تا سبزی نیز بپزد. اكنون با مخلوط گوشت چرخكرده، پیاز رنده كرده، نمك و فلفل، توپهای كوچكی درست كنید و قدری در روغن تفت دهید. بعد آنها را همراه با رشته به آش بیفزائید و صبر كنید تا آش جا بیفتد. حالا آش را در كاسهی زیبائی بكشید و روی آن را با پیاز داغ، نعناع داغ، سیر داغ و كمی كشك، تزئین نمائید.