خورش كـرفس با سويا
مواد لازم برای 4 نفر:
كرفس............................................1 كیلوگرم
جعفری و نعناع................................نیمكیلوگرم
روغن ............................................3 قاشق سوپخوری
سویای درشت................................5 قاشق سوپخوری
نمك ............................................به میزان لازم
ادویه* ..........................................مجموعاً 1 قاشق چایخوری
آبغوره یا آبلیمو................................یكچهارم پیمانه
كره..............................................20 گرم
* (فلفل، زردچوبه و دارچین)
روش تهیه
ساقههای كرفس را به اندازهی یك بند انگشت خرد كنید و بشوئید. برگهای كرفس را با جعفری و نعناع ریز خرد كنید. در تابهای روغن بریزید و ساقههای كرفس را در آن تفت دهید و كنار بگذارید. جعفری و نعناع و برگهای كرفس را نیز در تابهی دیگری تفت دهید. سپس كره را در قابلمهی مناسبی بریزید و روی اجاق قرار دهید. ادویه را به مدت یك دقیقه تفت دهید. بعد سویا را- كه با آب گرم شستهاید- به ادویه بیفزائید و كمی سرخ كنید. حالا كرفس و سبزی را همراه با 2 لیوان آب گرم به آن اضافه كنید و بگذارید كرفس با حرارت ملایم بپزد ولی له نشود. آنگاه آبغوره یا آبلیمو را نیز بیفزائید و دوباره چند دقیقه روی حرارت بسیار ملایم نگه دارید تا جا بیفتد.
یادآوری: میتوانید در این خورشت، به جای سویا از لوبیا چیتی نیز استفاده كنید. به این منظور، یك فنجان لوبیا چیتی را بخیسانید و بپزید. بعد یك قاشق رب گوجهفرنگی به آن بیفزائید و به كرفس اضافه نمائید.