آش لَخشك
مواد لازم برای 2-4 نفر:
اسفناج یا برگ چغندر 500 گرم
پیاز ریز خردشده 3 عدد
روغن مایع 2 قاشق سوپخوری
فلفل ، زردچوبه به میزان لازم
نمك به میزان لازم
لخشك 150 گرم
كشك 1 پیمانه
نعناع داغ ، زعفران حلكرده به میزان لازم
روش تهیهی لخشك:
یك پیمانه آرد را با یك قاشق چایخوری نمك تركیب نمائید (بهتر است آنرا الك نمائید ) یك عدد تخم مرغ وچند قاشق آب اضافه نموده ، مخلوط كنید تا خمیر یكدستی بدست آید ، اگر نیاز بود آرد اضافه كنید ، تا خمیر بدست نچسبد ، یك ساعت خمیر را استراحت دهید سپس خمیر را به قطر 2 میلی متر باز كنید وبه پهنای 2 انگشت برش بزنید حالا خمیرها را در آفتاب یا با حرارت فر خشك نمائید و مورد استفاده قرار دهید .
روش تهیهی آش لخشك:
اسفناج ها را پس از آنكه شسته و خرد نمودید با یك پیمانه آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا پخته شوند.
در قابلمهی مناسبی پیاز را با مقداری روغن سرخ كنید تا طلایی رنگ شود، سپس زرد چوبه و فلفل را بیفزائید و پس از چند جوش 2 لیتر آب داخل دیگ بریزید و نمك را اضافه كنید پس از جوش آمدن آب ورقههای لخشك را خرد نموده و داخل آب جوش بریزید، با قاشق چوبی هم بزنید تا به هم نچسبند، حدود 20 دقیقه روی حرات ملایم قرار دهید، بعد اسفناجهای پخته را نیز اضافه نموده، حدود 10 دقیقه بعد نمك آش را امتحان كنید و شعله را خاموش كنید، حالا كشك را اضافه كنید، با آش خوب مخلوط نمائید در ظرف بكشید، روی آنرا با چند قاشق نعناع داغ، كشك و زعفران تزئین نمائید.