آش آلـو
مواد لازم برای 4-6 نفر:
برنج.....................................................۲۰۰ گرم
پیاز داغ...............................................۲ قاشق سوپخوری
نمك ، فلفل ، زردچوبه............................به میزان لازم
لپه ...................................................۱۰۰ گرم
سبزی ..............................................۵۰۰ گرم
آلو زرد یا آلو سیاه ...............................۲۰۰ گرم
گوشت چرخكرده ...............................۲۰۰ گرم
پیازرنده شده ......................................۱ عدد
شكر................................................۴ قاشق سوپخوری
سركه..............................................یك دوم پیمانه
نعناع داغ ، سیر داغ............................برای تزئین
*(تره ، جعفری ، گشنیز ، نعناع ، مرزه ، ترخون )
روش تهیه
برنج را با ۱ لیتر آب و كمی نمك روی حرارت قرار دهید تا بصورت كته در آید ، سپس آنرا با گوشت كوب برقی له كنید تا صاف شود ، پیاز داغ را با زردچوبه و كمی روغن تفت دهید و لپه را اضافه نموده ، نیم لیتر آب به آن اضافه كنید تا لپه پخته شود سپس برنج را نیز اضافه كنید و سبزی را كه از قبل شسته و خرد كرده اید در این زمان بیافزائید پس از چند جوش آلو را كه حدود نیم ساعت با كمی آب خیس كرده اید را شسته و به آش بیافزائید ، اگر لازم بود كمی آب جوش اضافه نمائید ،گوشت را با یك پیاز رنده شده تر كیب كنید و سر گنجشكی آماده كرده و داخل آش بریزید ، پس از آنكه تمام مواد پخته شد شكر را با سركه مخلوط نموده و به آش اضافه نمائید آش كه جا افتاد ، در ظرف كشیده و روی آنرا با پیاز داغ و نعناع داغ و سیر داغ تز ئین نمائید .