چتنی مخلوط پـختـه
مواد لازم برای 5/2 كیلوگرم چتنی:
بادمجان...........................................1 كیلوگرم
آب...............................................5/2 لیتر
نمك................................................1 قاشق سوپخوری
برگهی زردآلو.................................200 گرم
خرمای خشك سیاه.......................200 گرم
كشمش پلوئی یا سبز ..................200 گرم
انجیر خشك.................................100 گرم
سركهی انگور .............................5/2 لیتر
موسیر خشك..............................200 گرم
پودر جوزهندی.............................یك دوم قاشق چایخوری
فلفل تازهی قرمز یا سبز ...............100 گرم
چوب دارچین ...............................3 تكه
پودر دارچین................................1 قاشق سوپخوری
میخك و هل سبز از هر كدام...........7 عدد
شكر یا پودر قند یا نبات ..............300 گرم
روش تهیه
بادمجانهای ریز و قلمی انتخاب كنید. سر بادمجانها را ببرید و به مدت 2 دقیقه، همراه با آب و نمك بجوشانید. سپس در صافی بریزید و روی پارچهی تمیزی قرار دهید تا خشك شود. برگهی زردآلو، خرما، كشمش و انجیر را تمیز كنید و بشوئید و در ظرفی بریزید. روی آن را با سركه و آب بپوشانید تا به مدت 12 ساعت خیس بخورد و در حین خیس خوردن چند بار آن را زیر و رو كنید. موسیر را در ظرفی جداگانه بخیسانید و آب آن را چند بار عوض كنید. اكنون بادمجانها، مخلوط میوههای خشك و موسیر را در قابلمهای بریزید و با حرارت ملایم، به مدت 1 ساعت روی اجاق بجوشد. بعد جوز هندی، فلفل، چوب دارچین، پودر دارچین، میخك، هل و شكر را بیفزائید و به مدت نیم ساعت بجوشانید و چنانچه سركهی آن كم شد، اضافه كنید.
یادآوری: در این ترشی، میزان سركه و آب برابر است.