سس قـرمز
مواد لازم برای 5/1لیتر سس:
فلفل دلمهای قرمز ............................1 كیلوگرم
سركه .............................................375 میلیلیتر (5/1 پیمانه)
گوجهفرنگی رسیده............................1 كیلوگرم
نمك ...............................................1 قاشق سوپخوری
شكر .............................................4 قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی..............................2 قاشق سوپخوری
پودر فلفل قرمز تند ........................1 قاشق سوپخوری
روش تهیه
فلفل دلمهای را خرد كنید، تخم آنها را جدا سازید و در قابلمهی مناسبی بریزید. آنگاه سركه را به آن بیفزائید و با حرارت ملایم به مدت 30 دقیقه بپزید. سپس هر یك از گوجه فرنگیها را به چهار قسمت برش دهید و به مواد درون قابلمه اضافه نمائید. صبر كنید تا فلفل و گوجه فرنگی كاملاً بپزد. بعد اجاق را خاموش كنید تا مخلوط اندكی خنك شود. حالا مخلوط را در كاسهی دستگاه غذاساز بریزید و دستگاه را روشن نمائید تا همهی مواد پوره شوند. آنگاه نمك، شكر، رب گوجهفرنگی و پودر فلفل را اضافه كنید و آن را چند دقیقه بجوشانید. سپس اجاق را خاموش نمائید و صبر كنید تا سس خنك شود. اینك آن را در شیشهی استریل و داغ بریزید، درِ آن را ببندید و در یخچال نگه دارید.
یادآوری1: میتوانید بنا به ذائقهی خودتان، این سس را تندتر یا بدون فلفل تهیه كنید.
یادآوری2: این سس به مدت یك ماه در یخچال قابل نگهداری است.