كالزونهی سبزی
مواد لازم خمیر برای 4 نفر:
پودر مایه خمیر.............................................یك دوم قاشق سوپخوری
شكر....................................................یك دوم قاشق چایخوری
آب ولرم ...............................................250 میلیلیتر
آرد .....................................................حدود 250 گرم
بیكینگ پودر.........................................1 قاشق چایخوری
نمك .................................................یك دوم قاشق چایخوری
روغن زیتون .......................................یك دوم قاشق سوپخوری
مواد لازم میانی:
كدو سبز خرد كرده..............................1 عدد
هویج خرد كرده .................................1 عدد
ذرت پخته .......................................2 قاشق سوپخوری
نخود فرنگی پخته ...........................2 قاشق سوپخوری
قارچ خرد كرده و پخته .....................3 قاشق سوپخوری
نمك............................................1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه.................................یك دوم قاشق چایخوری
خامه.........................................3 قاشق چایخوری
پنیر پیتزای رنده كرده ..................120 گرم
خیار شور ..................................1 عدد
گوجه فرنگی..............................1 عدد
جعفری ...................................به میزان لازم
روش تهیه
مایه خمیر، شكر و نیمی از آب را در كاسهی كوچكی بریزید، روی آن را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا مایه خمیر فعال شود. آرد و بیكینگ پودر را در كاسهای الك كنید، نمك و مایه خمیر را به آن بیفزائید و مواد را مخلوط سازید تا خمیر شود. حالا خمیر را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا صاف و یكدست شود. آنگاه روی خمیر روغن زیتون بمالید و آن را در كاسهای بگذارید؛ روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی قرار دهید تا حجمش دو برابر شود. دوباره خمیر را ورز دهید، روی آن را بپوشانید و 30 دقیقهی دیگر به آن استراحت دهید. اكنون خمیر را با وردنه، به قطر 30 سانتیمتر پهن كنید و در سینی چرب كرده قرار دهید. سپس مواد میانی را روی خمیر بگذارید و پنیر را نیز بیفزائید.
حالا خمیر را از وسط تا كنید و روی هم بیاورید تا به شكل نیمدایره درآید. آنگاه لبههای خمیر را به هم بچسبانید و با چنگال، سوراخهائی روی خمیر ایجاد نمائید. بعد روی خمیر را اندكی چرب كنید و در فر(تاون) گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد، به مدت تقریبی 25 دقیقه بپزید. اینك كالزونه را در دیس مناسبی قرار دهید و اطرافش را با خیارشور، گوجهفرنگی و جعفری تزئین نمائید.
روش تهیهی مواد میانی:
كدو و هویچ را در قابلمههای جداگانه بپزید. آنگاه در ظرف مناسبی، كدو، هویچ، ذرت، نخود فرنگی، قارچ، نمك و فلفل را با یكدیگر مخلوط كنید و خامه را نیز بیفزائید.