خاگينهی گل ميخك
مواد لازمبرای 4 نفر:
آرد ..............................................120 الی 150 گرم
زردهی تخممرغ ...........................2 عدد
ماست........................................2 قاشق سوپخوری سر پر
روغن مایع ..................................3 قاشق سوپخوری
مغز گردوی آسیاب كرده.................120 گرم
پودر قند .....................................60 گرم
پودر هل .....................................1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی شربت:
شكر.......................................400 گرم (2 پیمانه)
آب........................................250 گرم
آبلیمو ..................................1 قاشق سوپخوری
روش تهیه
آرد را در كاسهی مناسبی بریزید و در مركز آن حفرهای بسازید. آنگاه زردههای تخممرغ، ماست و روغن مایع را به آرد بیفزائید و به آرامی مخلوط كنید تا خمیر صاف و یكدستی حاصل شود. حالا خمیر را درون كیسهی نایلونی بگذارید و حدود نیم ساعت در یخچال نگه دارید. سپس خمیر را روی سطحی آردپاشی شده به كمك وردنهی بسیار نازكی باز كنید. دقت داشته باشید كه ضخامت خمیر حدود یك میلیمتر باشد، به گونهای كه انگشتان از زیر خمیر كاملاً پیدا باشد. اكنون با برشگری كنگرهدار، به قطر تقریبی 7 سانتیمتر 16 دایره از خمیر ببرید و داخل قالب چرب كردهی مافین بگذارید. بین خمیرها را با مخلوط شیر و روغن مایع مرطوب كنید و خمیرها را روی یكدیگر قرار دهید.
روی خمیر هشتم قدری سفیدهی تخممرغ بمالید و مخلوط گردو، پودر قند و هل را روی آن بریزید، با خمیر نهم روی این مخلوط را بپوشانید و دو لبهی خمیر را به هم بچسبانید. اكنون قالب مافین را داخل سینی بگذارید و خاگینه را به مدت تقریبی 20 دقیقه در فر گرم شده با دمای 200 درجهی سانتیگراد بپزید تا طلائی رنگ شود. همینكه خاگینه كمی خنك شد، آن را درون شربت سرد قرار دهید تا شربت جذب خاگینه شود. اینك خاگینه را در دیس مناسبی بچینید.
یادآوری: میتوانید برای بریدن خمیر از برشگرهای مختلف به اندازههای 8، 6 و 4 سانتیمتر استفاده كنید و خمیرها را از بزرگ به كوچك درون قالب قرار دهید تا گل میخك زیباتر به نظر برسد.