خاگينهی لانهی بلبل
مواد لازم برای 6-8 نفر:
تخممرغ............................................1 عدد
سركه............................................60 میلیلیتر (یكچهارم پیمانه)
مارگارین........................................65 گرم
ماست...........................................2 قاشق سوپخوری
بیكینگپودر.....................................1 قاشق چایخوری
آرد ...............................................به میزان لازم
زردهی تخممرغ برای تزئین...............1 عدد
مغز گردو، بادام هندی و فندق..........به میزان لازم
مواد لازم برای تهیهی شربت:
شكر.......................................400 گرم (2 پیمانه)
آب.........................................250 میلیلیتر
آبلیمو .....................................1 قاشق سوپخوری
روش تهیه
داخل ظرف مناسبی تخممرغ، سركه، مارگارین، ماست و بیكینگپودر را با هم مخلوط كنید و قدری آن را با چنگال بزنید سپس آرد الك كرده را بتدریج به مایه بیفزائید تا جایی كه خمیر شده و به دست نچسبد. آنگاه خمیر را كمی ورز دهید و به كمك وردنه به ضخامت نیم سانتیمتر باز كنید. اكنون با برشگری به قطر تقریبی 6 سانتیمتر از خمیر دایرههائی ببرید و درون نیمی از آنها را با برشگر كوچكتری به قطر 4 سانتیمتر خالی كنید. حالا روی دایرههای كامل خمیر تخممرغ بمالید و دایرهی توخالی را روی دایرهی كامل قرار دهید. درون دایرهی تو خالی را با مخلوط گردو، بادام هندی و فندق پر كنید و روی خمیر را نیز با زردهی تخممرغ زرین كنید. اكنون خمیرهای آماده را در سینی چرب كرده بچینید و داخل فر گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد قرار دهید تا خاگینه بپزد و طلائی رنگ شود. همینكه خاگینه پخت، شربت داغ را روی آن بریزید و رویش را بپوشانید. صبر كنید تا خاگینه كاملاً سرد شود. اكنون آن را در ظرف مناسبی بچینید.
روش تهیهی شربت:
شكر و آب را داخل قابلمهی مناسبی بریزید و روی اجاق با حرارت ملایم قرار دهید تا شكر حل شود سپس آبلیمو را بیفزائید و صبر كنید تا شربت بجوشد. بعد از 5 دقیقه شربت را از روی اجاق بردارید.