سرور چاووشی
مواد لازم برای حدود 5/1 كیلوگرم
كدو سبز ریز خرد كرده 900 گرم
پیاز ریز خردكرده 1 عدد درشت
سركه سیب 500 میلیلیتر (2 پیمانه)
شكر ریز 300 گرم
پودر خردل 2 قاشق چایخوری
زردچوبه 1 قاشق چایخوری
پرك فلفل قرمز خشك 1- 2 قاشق چایخوری
آرد ذرت 2 قاشق چایخوری
تخم گشنیز 2 قاشق چایخوری
روش تهیه چاشنی شیرین كدو
كدو و پیاز را در قابلمه مناسبی بریزید. سركه سیب را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. آنگاه شكر، خردل، زردچوبه، پرك فلفل، آرد ذرت و تخم گشنیز را به آن بیفزائید و قابلمه را روی حرارت متوسط قرار دهید تا شكر حل شود. سپس چاشنی را بجوشانید و به مدت تقریبی 40- 60 دقیقه، روی حرارت ملایم بپزید تا غلیظ شود و گهگاهی آن را هم بزنید.
اكنون چاشنی را در شیشه استریل كرده بریزید، در شیشه را محكم ببندید و دستكم یك ماه در جای خنك و تاریك نگه دارید تا آماده مصرف شود. گفتنی است كه پس از باز كردن در شیشهی چاشنی، آن را در یخچال نگه دارید.
یادآوری: این چاشنی تا 6 ماه قابل مصرف است.