سالاد سبزي با سركه شكری
مواد لازم برای حدود 750 میلیلیتر
فلفل دلمهای سبز خردكرده............................................900 گرم
گوجهفرنگی چهارقاچ كرده..............................................900 گرم
كلم برگ رشتهای خردكرده...............................................1 بوته (675 گرم)
پیاز ورقهای خردكرده.......................................................1 عدد درشت
فلفل چیلی دانه گرفته و حلقهای خردكرده.........................1 عدد
پكتین.........................................................................7 گرم
شكر.........................................................................1 قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی سركه شكری:
سركهی سفید........................................................500 میلیلیتر (2 پیمانه)
آب ..........................................................................7 پیمانه
شكر.....................................................................175 گرم
نمك.........................................................................4 قاشق چایخوری
دانهی فلفل سیاه.......................................................3 قاشق چایخوری
روش تهیه
همهی مواد را با هم مخلوط كنید و درون شیشهی مناسبی بریزید، آنگاه سركه شكری داغ را روی مخلوط سبزی، درون شیشه بریزید و در شیشه را محكم ببندید. حالا سالاد را یك شب در دمای محیط نگه دارید و روز بعد شیشه را در صافی خالی كنید و محلول بهجا مانده از آن را در تابهی مناسبی بریزید و روی حرارت قرار دهید. سپس پكتین و یك قاشق شكر را در اندكی از این محلول حل كنید و درون تابه بریزید و هم بزنید. اینك سركه شكری دارای پكتین را داغ داغ روی سالاد درون شیشه بریزید و درش را محكم ببندید. حالا شیشه را وارونه كنید و 5 دقیقه به همان حالت نگهدارید. اینك سالاد آمادهی مصرف است.
روش تهیهی سركه شكری: سركه و آب را در قابلمهی مناسبی بریزید و روی حرارت بجوشانید. آنگاه شكر، نمك و فلفل را بیفزائید و بگذارید شكر حل شود. این محلول را داغ داغ مصرف نمائید.
یادآوری1: این سالاد نوعی ترشی است كه در جای خشك و خنك تا 6 ماه قابل نگهداری است.
یادآوری 2: پكتین را از فروشگاههای لوازم قنادی تهیه كنید.