سيـرابی شكم پـر
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
سیرابی.....................................................1 عدد
برنج خیس كرده..........................................1 پیمانه
ماش پخته ..............................................90 گرم (یكدوم پیمانه)
پیاز سرخكرده............................................3 قاشق سوپخوری
خلال بادام ..............................................25 گرم
خلال پسته.............................................25 گرم
روغن مایع..............................................75 گرم
نمك، فلفل و زردچوبه ...............................به میزان لازم
زعفران حل كرده.....................................2 قاشق چایخوری
آب.........................................................به میزان لازم
روش تهیه
سیرابی تمیز كرده را به چهار قسمت تقسیم كنید. برنج را آبكش كنید و همراه با ماش و پیاز، در ظرف مناسبی بریزید. آنگاه خلال بادام و خلال پسته را كمی در روغن تفت دهید و به مخلوط برنج بیفزائید. سپس نمك، فلفل، زردچوبه و زعفران را نیز اضافه كنید. حالا داخل هر قسمت از سیرابیها را با این مواد پر كنید و اطراف آن را بدوزید. اكنون باقیماندهی روغن را در قابلمهی مناسبی بریزید و قدری پیاز سرخكرده به آن اضافه كنید و سیرابیهای شكم پر را داخل قابلمه بگذارید و به میزان لازم آب بریزید تا سطح آنها را بپوشاند. حالا صبر كنید تا سیرابیها كاملاً بپزد. اینك خوراك را برای پذیرائی در ظرف زیبائی بریزید.
میزان چربی سیرابی و شیردان حدود 4-2 گرم در 100 گرم است كه میتوان گفت در مقایسه با انواع گوشتهای قرمز به ویژه گوشت گوسفند، مقدار چربی آن كمتر است و تقریبا مشابه انواع گوشت كم چرب در نظر گرفته میشود.