قليهی اسـفناج
مواد لازم برای 6 تا 8 نفر:
لوبیا چشم بلبلی، عدس و لپه...........................مجموعاً 250 گرم
گوشت چرخكرده..............................................500 گرم
پیاز رنده كرده ....................................................2 عدد
نمك و فلفل ......................................................به مقدار لازم
روغن مایع .......................................................به میزان لازم
اسفناج شسته و خرد كرده ................................2 كیلوگرم
كشك سائیدهی غلیظ ......................................1 پیمانه
روش تهیه
حبوبات را از شب قبل بخیسانید و روز بعد با مقداری آب و نمك بپزید؛ به طوری كه بعد از پختن آب زیادی نداشته باشد. بعد گوشت، پیاز، نمك و فلفل را در كاسهای بریزید و خوب مخلوط سازید. اكنون آن را به صورت كوفته قلقلیهای ریز در بیاورید و در روغن سرخ كنید. حالا كوفته ریزهها را درون حبوبات بریزید و اسفناج را نیز بیفزائید. اینك حرارت را ملایم كنید تا اسفناج بپزد و آب غذا كاملاً كشیده شود. سپس قلیه را در ظرف مناسبی بریزید و روی آن را با كشك و نعناع داغ تزئین كنید.
اسفناج با دارا بودن مواد ضدالتهاب، در كاهش علائم استئوآرتریت (آرتروز مزمن مفاصل)، استئوپروز (پوكی استخوان) و آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) موثر است.