خورش بادمجان با سويا و پنير محلی
مواد لازم برای 4-6 نفر:
سویای درشت.................................................50 گرم
روغن مایع .......................................................1 قاشق سوپخوری
آنغوزه.............................................................یكهشتم قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی ...............................................3 قاشق سوپخوری
زردچوبه ........................................................1 قاشق چایخوری
زعفران سائیده ............................................یكدوم قاشق چایخوری
پنیر محلی.....................................................100 گرم
بادمجان خرد كرده و سرخكرده........................یك كیلوگرم
نمك...........................................................1 قاشق چایخوری
روش تهیه
ابتدا سویا را در قابلمهی كوچكی بریزید. بعد آب را بیفزائید و روی اجاق قرار دهید. سپس آن را به مدت 10 دقیقه بجوشانید. حالا سویا را در صافی بریزید تا آب اضافی آن خارج شود و سپس در مقداری روغن سرخ كنید. آنگاه قابلمهی دیگری روی اجاق بگذارید و روغن را در آن بریزید.
همینكه روغن داغ شد، آنغوزه را بیفزائید و تفت دهید. بعد رب گوجهفرنگی را اضافه كنید و تفت دهید.
اكنون كمی آب، زردچوبه و زعفران را بیفزائید و حرارت را زیاد كنید تا سس غلیظ شود. حالا پنیر، سویا، بادمجان و نمك را اضافه كنید و به مدت 20 دقیقه خورش را بپزید تا جا بیفتد.
برخی مطالعات نشان دادهاند كه مصرف سویا از شكستگی استخوان جلوگیری میكند و احتمالا سبب افزایش تراكم استخوان نیز میشود. بنابراین برای پیشگیری از شكستگیهای استخوان، در كنار دریافت محصولات لبنی، از سویا نیز استفاده كنید!