چلو گوشت گياهی با هويج
مواد لازم برای2- 4 نفر:
سویای درشت.......................................150 گرم
روغن مایع.............................................به میزان لازم
پیاز خرد كرده..........................................5 تا 6 قاشق سوپخوری
زردچوبه................................................1 قاشق چایخوری
فلفل سیاه ..........................................یك دوم قاشق چایخوری
پودر دارچین..........................................1 قاشق چایخوری
هل .................................................10 عدد
پودر زنجفیل........................................1 قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی.................................2 قاشق سوپخوری
نمك................................................1 قاشق چایخوری
زعفران حل كرده...............................1 قاشق چایخوری
هویج متوسط .................................3 عدد
روش تهیه
سویا را به مدت 2 ساعت در آب ولرم بخیسانید. بعد در آبكش بریزید. حالا در قابلمهی مناسبی، قدری روغن مایع بریزید و آن را روی اجاق قرار دهید و سویا رادر آن تفت دهید. بعد از 5 دقیقه پیاز را اضافه كنید و آن را نیز كمی تفت دهید. سپس ادویهها، هل و رب گوجهفرنگی را به سویا بیفزائید و پس از 3 دقیقه، قدری آب در قابلمه بریزید؛ به گونهای كه آب روی سویا را بپوشاند. اكنون حرارت را كم كنید تا سویا بپزد. تا آب آن به یك پیمانه برسد در آخر، نمك و زعفران را اضافه كنید. حالا هویج را خلالی خرد كنید و در اندكی روغن تفت دهید تا كمی نرم شود.
اینك همهی مواد را با چلو مخلوط سازید و به مدت 30 دقیقه آن را دم كنید. آنگاه پلو را در دیس مناسبی بكشید.
یادآوری: مقدار برنج برای این مواد، در حدود 3 پیمانه (تقریباً 450 گرم ) میباشد.