نان فتـيـر لابـلـو
مواد لازم برای 6- 8 عدد:
مایه خمیر ....................................2 قاشق سوپخوری
شكر............................................1 قاشق چایخوری
آب ولرم ......................................یكچهارم پیمانه
آرد ............................................یكو نیم كیلوگرم
آب ولرم .....................................به میزان لازم
پیاز رنده كرده................................1 عدد
روغن..........................................یك دوم پیمانه
زردچوبه.......................................2 قاشق چایخوری
كنجد با پوست .............................2 پیمانه
سیبزمینی پخته و پوره كرده .........2 عدد
نمك .........................................1 قاشق چایخوری
روش تهیه
مایه خمیر، شكر و یكچهارم پیمانه آب را در كاسهی كوچكی بریزید، روی آن را بپوشانید و در محل گرمی نگهدارید تا مایه خمیر فعال شود. آنگاه آرد را در كاسهی دیگری بریزید، مایه خمیر و آب مورد نیاز را به آن بیفزائید تا خمیر صاف و یكدستی به دست آید. روی خمیر را بپوشانید و در جای گرمی بگذارید تا حجم آن دو برابر شود و به اصطلاح خمیر ور بیاید. در این فاصله پیاز را در روغن تفت دهید؛ زردچوبه، كنجد، سیبزمینی و نمك را به آن بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون هر بار به اندازهی یك نارنگی از خمیر بردارید و با وردنه باز كنید. قدری از مخلوط سیبزمینی را میان خمیر بگذارید و خمیر را جمع كنید و بپیچانید. این كار، خمیر را لایهلایه میكند. حالا خمیرهای آماده را درون سینی بگذارید و در فر (تاون) گرم شده با دمای 180 درجهی سانتیگراد، بپزید.
یادآوری: یك كاسه آب نیز داخل فر قرار دهید.
زردچوبه: زردچوبه دارای خواص ضد سموم كبد، ضد ورم، ضد سرطان و ضد عفونت میباشد.