چغندر پلو
مواد لازم برای 4-6 نفر:
برنج .....................................................4 پیمانه
گوشت گوسفندی ...............................600 گرم
پیاز خردكرده...........................................2 عدد
چغندر خردكرده.......................................4 عدد
ادویهی پلوئی.........................................1 قاشق چایخوری
زیره .....................................................1 قاشق چایخوری
رب انار .................................................1 قاشق سوپخوری
روغن ....................................................به میزان لازم
نمك......................................................به میزان لازم
زعفران حل كرده ....................................2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
ابتدا برنج را بخیسانید و مطابق دستورالعمل گذشته آبكش كنید. اندكی روغن در قابلمهی مناسبی بریزید، پیاز و گوشت را در آن تفت دهید و بگذارید گوشت نیمپز شود. آنگاه چغندر را در تابهی دیگری بریزید و همراه با قدری روغن تفت دهید. سپس ادویه و زیره را بیفزائید. بعد رب انار و نمك را به گوشت اضافه كنید. حالا پس از ریختن اندكی روغن و برنج در كف قابلمهای، گوشت را روی آنها بریزید. بعد نیمی از برنج را روی گوشت بدهید و چغندر را بیفزائید. اینك باقیماندهی برنج را روی چغندر و زعفران را نیز روی برنج بریزید و برنج را به مدت تقریبی 45 دقیقه دم كنید. این پلو، میباید به رنگهای سفید، قرمز و زرد درآید. اكنون پلو را در دیس مناسبی بكشید و میل نمائید.
چغندر: مصرف چغندر به دلیل دارا بودن میزان بالای اسیدفولیك، در دوران بارداری مفید است این ویتامین از بروز نقص لولهعصبی در جنین پیشگیری مینماید.