آش ماستبا (بروجرد)
مواد لازم برای 4-6 نفر:
نخود.................................................................................100 گرم
لوبیا سفید........................................................................100 گرم
بلغور گندم .......................................................................150 گرم
پیاز ....................................................................................1 عدد
اسفناج یا برگ چغندر ............................................................1 كیلوگرم
كشك ................................................................................2 پیمانه
پیاز داغ، نعناع داغ، لوبیا و نخود پخته برای تزئین........................به میزان لازم
روش تهیه
نخود و لوبیا را با 1 لیتر آب روی حرارت قرار دهید تا بپزد. پس از یك ساعت، بلغور گندم را همراه با پیاز رنده كرده اضافه نمائید و صبر كنید دانههای بلغور باز شود. بعد اسفناج خرد كرده را اضافه كنید و درِ ظرف را باز بگذارید. سپس كشك را نیز بیفزائید و نمك آش را اندازه كنید و قبل از آنكه آش به جوش آید، شعله را خاموش نمائید. آنگاه روی آش را با پیاز داغ، نعناع داغ و كشك، تزئین نمائید.
یادآوری1: «با»، در زبان فارسی به معنی «آش» است؛ چنانچه سكبا (سركه با) به معنی آش سركه، و شوربا به معنی آش شور میباشد.
یادآوری2: گفتنی است «ماستبا» در بروجرد «ماسوا» نیز تلفظ میشود.
اسفناج: بهتر است تا حدامكان اسفناج را به اندازه مورد نیاز روزانه و تازه تهیه كنید و از نگهداری اسفناج پخته به مدت بیش از چند ساعت پرهیز نمائید و آن را به صورت پخته فریز نكنید.