ماهی شكم پر سرخكرده
مواد لازم برای 2 نفر:
ماهی سرخو یا سنگسر (جنوب).........................یك عدد (یك كیلوگرم)
نمك..............................................................به میزان لازم
گشنیز خرد كرده.............................................200 گرم
شنبلیلهی خرد كرده.........................................50 گرم
روغن مایع.......................................................به میزان لازم
پیاز داغ..........................................................4 قاشق سوپخوری
سیر داغ.......................................................2 قاشق سوپخوری
فلفل سبز تند................................................1 عدد
زردچوبه .......................................................1 قاشق چایخوری
رب گوجهفرنگی ............................................1 قاشق سوپخوری
آرد.............................................................150 گرم
پودر فلفل قرمز تند .........................................2 قاشق چایخوری
گوجهفرنگی ..................................................4 عدد
لیموترش......................................................2 عدد
روش تهیه
ابتدا پولكهای ماهی را بگیرید و شكم آن را تا قسمت دم شكاف دهید. آبششها را بیرون بیاورید و محتویات شكم ماهی را خالی كنید. سپس ماهی را خوب بشوئید و روی آن نمك بپاشید. آنگاه به مدت 2 ساعت آن را در یخچال نگه دارید. در تابهای گشنیز و شنبلیله را همراه با روغن، روی حرارت ملایم تفت دهید. بعد پیاز داغ و سیرداغ را به آن بیفزائید و كمی تفت دهید. فلفل سبز را نیز خرد كنید و همراه با قدری نمك و زردچوبه، به مواد درون تابه اضافه كنید. حالا رب گوجهفرنگی یا رب انار به آن بیفزائید و تابه را از روی اجاق بردارید. در كاسهی دیگری آرد، فلفل قرمز و قدری زردچوبه را با هم مخلوط كنید و ماهی را در آن بغلتانید تا همهی قسمتهایش به آرد آغشته شود. اینك شكم ماهی را با مخلوط سبزی پر كنید و دو طرف آن را در روغن سرخ نمائید. حالا گوجهفرنگیها را به شكل حلقههای متوسط ببرید و آنها را نیز در روغن سرخ كنید. اكنون ماهی را در دیس مناسبی بگذارید و اطراف آن را با گوجهفرنگی سرخكرده و حلقههای لیموترش، تزئین كنید.
شنبلیله: یكی از مهمترین خواص شنبلیله، كاهش قندخون است كه مصرف آن در افراد دیابتی میتواند مفید باشد.