پَكاره
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
آرد نخود خام.............................................................2 پیمانه
آرد گندم...........................................................150 گرم
پیازچهی ریز خردكرده .........................................یك دستهی كوچك
فلفل سبز تند خردكرده......................................3 تا 4 عدد
پودر خمیر ترش...............................................1 قاشق سوپخوری سرخالی
آب ولرم .......................................................125 میلیلیتر
شكر............................................................1 قاشق چایخوری
نمك............................................................1 قاشق چایخوری
تخم مرغ......................................................1 عدد
روغن برای سرخ كردن ....................................به میزان لازم
روش تهیه
در ظرف مناسبی، آرد گندم و آرد نخود را با هم مخلوط كنید و نمك را بیفزائید. آنگاه تخم مرغ را همراه با فلفل و پیازچه، در مخلوط آرد بریزید. سپس مایه خمیر و شكر را به این مواد اضافه كنید و آب را به تدریج بیفزائید تا خمیر نسبتاً شلی به دست آید. خمیر را داخل كاسهای بگذارید و روی آن را بپوشانید تا حجمش دو برابر شود. اكنون در قابلمهای روغن بریزید و آن را روی اجاق گرم كنید. حالا هر بار مقداری از خمیر را با قاشق بردارید و در روغن سرخ كنید. به همین ترتیب پكاره را آماده كنید و در ظرف مناسبی بچینید.
یادآوری: در صورت دلخواه، میتوانید به مایهی پكاره، سبزی خرد كرده مانند گشنیز یا جعفری نیز، اضافه كنید.
فلفل سبزتند: تندی فلفل مربوط به مادهای به نام «كاپسایسین» میباشد كه اثرات ضددرد عصبی موضعی، ضد ورم، ضد آرتریت و ضد روماتیسم فلفل به دلیل وجود این ماده است.