چَكوی ميگو با سوراغ
مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:
روغن مایع.....................................................به میزان لازم
پیاز خردكرده ..................................................2 عدد
زردچوبه........................................................به میزان لازم
ادویهی كاری یا فلفل تند .................................1 قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی رنده كرده....................................1عدد
سوراغ ........................................................4 تا 5 قاشق غذاخوری
آب .............................................................4 تا 5 پیمانه
میگوی لافتی (میگوی ریز خشك)......................250 گرم
ماش نیم پز ...............................................1 پیمانه
برنج ........................................................3 پیمانه
روش تهیه
در تابهای مقداری روغن بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا طلائی رنگ شود. آنگاه زردچوبه، فلفل یا ادویهی كاری را بیفزائید و كمی تفت دهید. سپس گوجهفرنگی را در تابه بریزید و بعد از چند دقیقه میگوها را - كه از یك ساعت قبل خیساندهاید - اضافه كنید و تفت دهید. حالا سوراغ را در آب حل كنید و پس از صاف كردن، آن را به میگوها اضافه كنید.
بعد از آن كه چند جوش زد، ماش نیم پز و برنج را به مخلوط قبلی بیفزائید و حرارت اجاق را زیاد كنید تا آب برنج كشیده شود. آنگاه صبر كنید تا برنج دم بكشد. اكنون چكوی میگو را در دیس زیبائی بكشید و مصرف كنید.
یادآوری 1: به دلیل شور بودن سوراغ، در این غذا از نمك استفاده نكنید. چنانچه سوراغ در دسترس نبود، میتوانید آن را حذف نمائید و فقط به مقدار لازم آب به برنج بیفزائید.
یادآوری 2: سوراغ، از مخلوط كردن نوعی ماهی به نام «مُمَخ» و نوعی گل سرخ به نام «گِلك» - كه از گیاهان مخصوص جزیرهی هرمز میباشد - همراه با نمك و پوست نارنج به دست میآید. مخلوط فوق را در حلب میریزند و آن را در مقابل حرارت آفتاب گرم جزیره قرار میدهند تا تبدیل به محلول قرمز رنگی شود كه به آن سوراغ میگویند.