خوراك بوقلمون
مواد لازم برای 20 نفر:
بوقلمون 8 تا 10 كیلوگرمی...............................................یك عدد
نمك و فلفل .................................................................به میزان لازم
سبزی محلی............................................................... 2 كیلوگرم
روغن ........................................................................به میزان لازم
زردچوبه......................................................................به میزان لازم
مغز گردوی آسیابكرده ...................................................500 گرم
پیازداغ .......................................................................3 پیمانه
آلوی نیمپز .................................................................1 كیلوگرم
رب انار غلیظ ..............................................................1 پیمانه
دانهی انار ترش..........................................................4 پیمانه
زعفران حل كرده........................................................1 قاشق چایخوری
* گشنیز، جعفری، زلنگ، اناریجه، اوچی و برگ سیر
روش تهیه
ابتدا بوقلمون را تمیز كنید، گردن آن را جدا سازید و قسمت شكاف گردن را بدوزید. بعد داخل شكم و اطراف آن را با نمك مزهدار كنید. اكنون سبزیها را پس از تمیز كردن، كاملا ریز خرد كنید و با 3 قاشق سوپخوری روغن به مدت 2 دقیقه تفت دهید. آنگاه نمك، فلفل، زردچوبه، نصف گردوی آسیاب كرده، نصف پیاز داغ و 200 گرم آلو به سبزی بیفزایید و مخلوط نمائید. بعد آن را از روی حرارت بردارید و رب انار را بیفزائید. اینك داخل شكم بوقلمون را با این مخلوط پر كنید و بدوزید و پاهایش را با نخ آشپزخانه محكم ببندید. سپس در قابلمهی مناسبی روغن بریزید و روی حرارت بگذارید و پس از آنكه روغن كاملاً داغ شد، بوقلمون را سرخ كنید.
حالا مقداری آب، نمك، زردچوبه و 2 قاشق سوپخوری پیازداغ به آن بیفزائید و با حرارت متوسط بوقلمون را بپزید. در قابلمهی دیگری، باقیماندهی آلو، پیاز داغ، گردوی آسیابكرده، دانهی انار ترش و زعفران را با هم مخلوط سازید و به مدت 10 دقیقه بپزید. چنانچه ترش بود،كمی شكر به آن اضافه كنید. در پایان، پس از آنكه بوقلمون پخت و آبش كشیده شد، آن را در دیس مناسبی بگذارید و اطرافش را با مخلوط آلو تزئین كنید.