آش بی بی ويژهی
مواد لازم برای 01-21 نفر:
نخود.....................................................یك دوم پیمانه
لوبیا چیتی ............................................یك دوم پیمانه
نمك ....................................................یك دوم قاشق چایخوری
باقالی.................................................یك دوم پیمانه
عصارهی قلم........................................1 لیتر
گوجهفرنگی خردكرده.............................200 گرم
سبزی آش .........................................500 گرم
بادمجان خردكرده ...................................2 عدد
اُماج....................................................1 پیمانه
رشتهی آش .......................................100 گرم
جعفری خردكرده.................................2 قاشق سوپخوری
مواد لازم برای تهیهی اُماج:
آرد..................................................2 پیمانه
نمك..............................................یك دوم قاشق چایخوری
زردچوبه.........................................یك دوم قاشق چایخوری
آب...............................................به میزان لازم
روش تهیه
نخود و لوبیا را با مقداری آب به مدت 3 تا 4 ساعت بخیسانید. بعد آب آن را عوض كنید و با مقداری نمك روی حرارت قرار دهید تا پخته شود. سپس باقالی را افزوده و صبر كنید تا پخته شود. اكنون عصارهی قلم و گوجهفرنگی را بیفزائید، پس از چند جوش سبزی و بادمجان را اضافه كنید، شعله را ملایم نمائید تا آش لعابدار شود. پس از آن، دانههای اُماج را در آش بریزید و بعد از 10 دقیقه رشتهی آش را بیفزائید و صبر كنید تا نرم شود. اینك جعفری را در آش بریزید، آش را در ظرف دلخواه بكشید و میل نمائید.
روش تهیهی اُماج:
یك پیمانه آرد را با یك قاشق چایخوری نمك مخلوط نمائید و الك كنید.
روش اول: آرد را با نمك و زردچوبه مخلوط سازید، كف سینی بریزید و با دست، از كاسه آب بردارید و نمنم روی آرد بپاشید و كف دست را روی آرد حركت دهید. حالا هر بار دستهای خود را به هم بمالید و از خمیری كه به دستتان چسبیده، دانههای ریز و نامنظم خمیر درست كنید. به همین صورت ادامه دهید تا به اندازهی یك پیمانه اماج درست شود. سپس اماجها را كف سینی بریزید و داخل فر گرم شده با در باز به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا خشك شود.
روش دوم: این روش ساده، بدین صورت است كه باید آرد را با نمك و زردچوبه تركیب نمائید، در ظرفی بریزید و آب را كمكم به آن بیفزائید تا زمانی كه خمیر به دستتان نچسبد. آنگاه خمیر را با رندهی درشت رنده كنید و اماجهائی را كه به این روش تهیه كردهاید، با فاصله در سینی بریزید. سینی را به مدت 20 دقیقه داخل فر(تاون) گرم شده قرار دهید و یا زیر آفتاب بگذارید تا نیم خشك شود. بعد در آش بریزید.