آیا از گوشت شتر و بز هم میتوانیم در تهیهی غذا استفاده كنیم؟
بله. گوشت شتر با طبعی گرم و كمچرب و اندكی شورمزه است كه بیشتر آن را كباب میكنند یا در خورش مصرف میشود. گوشت بز هم اگر برغاله باشد بسیار مطلوب است.
چرا بعضی مواقع رنگ گوشت خیلی تیرهتر است.
بطور كلی هر چه چهارپا پیرتر باشد رنگ گوشت آن تیرهتر است و گوشت بیات شده است كه برای كباب كردن اگر در قدری ماست بخوابانید رنگ گوشت صورتی میشود.
چرا بعضی اوقات كباب كوبیده روی آتش باز میشود.
علل مختلفی وجود دارد: اول اینكه گوشت بسیار چرب است. دوم تركیب گوشت مناسب نیست و چسبندگی لازم را ندارد. سوم در هنگام گرفتن گوشت به سیخ خوب این عمل را انجام ندادهاید. بهترین قسمت گوشت برای كباب كوبیده نیمی قلوهگاه و نیمی دیگر صافی شدهی فیله و راسته میباشد.
برای خوبانیدن گوشت آیا بهتر است نمك آن را هم در آن زمان اضافه كنیم.
خیر. اگرچه از نظر مزه خیلی تغییر میكند ولی از ارزش غذائی گوشت كاسته میشود. زیرا مقداری از خونابهی گوشت در مایه حل میشود و از دست میرود. بهتر است در هنگام به سیخ كشیدن گوشت یا پس از كباب كردن، نمك به آن بیفزائید.
چگونه میتوان زعفران حلكرده را در یخچال بیشتر نگه داشت؟
زعفران را بدون قند یا هر افزودنی دیگری بسائید و با آب كاملاً جوشیده به میزان بسیار كم حل كنید. حال زعفران را قدری روی سماور یا كتری دم كنید. به این ترتیب مدت طولانیتری میتوان آن را در یخچال نگه داشت.
چرا گوشت را پیش از پختن غالباً در روغن تفت میدهند.
منظور از تفت دادن این است كه منافذ گوشت بسته شود تا خونابه از آن بیرون نزند و طعم گوشت در آن باقی بماند.
برای تهیهی استیك كدام قسمت از گوشت مناسبتر است.
معمولا راستهی گاو جوان با برش عمودی بر الیاف گوشت مناسبتر است.
برای بریدن گوشت پخته مانند ژیگو، زبان و غیره چگونه عمل كنیم.
معمولا در شامهای نشسته و تشریفاتی بریدن گوشت سر میز مرسوم است. ولی در شام ایستاده گوشت را باید در آشپزخانه برید. كه باید از كارد بلند، نازك و تیز استفاده شود.
فرق بین ژیگو و رُستبیف چیست؟
ژیگو در زبان فرانسوی به ران بره، گوسفند، بز و گوسالهی پخته اطلاق میشود.
ولی رُستبیف به گوشت گوسالهی بریان گفته میشود.
منظور از بریان كردن مرغ چیست.
مرغ درسته را میتوان با شكمِ پر یا خالی بریان كرد. منظور از بریان كردن در كنار آتش پختن و برشته كردن است كه پختن آن پیش از بریان كردن لازم نیست. فقط بهتر است قبل از بریان كردن قدری آن را مزهدار كنید.