مرضیه فولادی
مواد لازم برای 4-6 نفر
نخود 50 گرم
لوبیای چیتی 50 گرم
گندم 30 گرم
گردن و ماهیچهی بوقلمون 600 گرم
گوجهفرنگی پوست گرفته و خردكرده 2 عدد متوسط
پیاز 2 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
لیموعمانی 3 عدد
سیبزمینی 3 عدد متوسط
به خردكرده 1 عدد متوسط
سیر 2 حبه (به دلخواه)
گرد لیموعمانی یك دوم قاشق سوپخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
روش تهیه آبگوشت بوقلمون
نخود، لوبیا و گندم را دستكم 3-4 ساعت در آب گرم بخیسانید. قابلمه مناسبی بردارید، حبوبات را همراه با بوقلمون، گوجهفرنگی و یك عدد پیاز در قابلمه بریزید. نمك، فلفل، زردچوبه و لیموعمانی را هم بیفزائید و روی اجاق بگذارید. درِ قابلمه را نبندید تا جوش بیاید. چنانچه كف روی آن جمع شد، آن را با قاشق بردارید، شعله را كم كنید و در قابلمه را ببندید تا مواد بپزند.
حالا سیبزمینی و به را نیز داخل قابلمه بریزید و بگذارید بپزد و آبگوشت جا بیفتد. آب گوشت را در ظرف مناسبی بكشید. بقیهی مواد را در صورت دلخواه، پس از جدا كردن استخوانها، میتوانید بكوبید.
اگر بخواهید گوشت كوبیده مزهدار شود، 1 عدد پیاز باقیمانده و سیر را رنده كنید و تفت دهید و به گوشت كوبیده بیفزائید. گرد لیمو و دارچین را هم روی آبگوشت بپاشید. این غذا را با نان تازه، سبزی خوردن و ترشی، میل كنید.