ترين اسفناج
مواد لازم برای 6-8 نفر
برگ اسفناج درشت......................................1 كیلوگرم
مواد لازم میانی با مرغ:
كره........................................................20 گرم
پیاز ریز خرد كرده ......................................1 عدد كوچك
فیلهی مرغ ریز خرد كرده ...........................4 تكه
ادویهی كاری .........................................2 قاشق چایخوری
خامه...................................................60 گرم (یكچهارم پیمانه)
تخممرغ همزده ......................................4 عدد
مواد لازم میانی با اسفناج:
اسفناج خرد كرده...................................200 گرم
سیر له كرده............................................1 حبه
كره ....................................................1 قاشق سوپخوری
برنج پخته...............................................سهچهارم پیمانه
خامه....................................................2 قاشق سوپخوری
تخممرغ همزده......................................1 عدد
جوز هندی رنده كرده..............................یكچهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی سس گوجهفرنگی:
گوجهفرنگی.......................................3 عدد
پیاز خرد كرده ...................................1 عدد
سركه.............................................1 قاشق سوپخوری
شكر ..............................................1 قاشق چایخوری
روش تهیه
برگهای اسفناج را بخارپز كنید تا قدری نرم شود. آنگاه ظرف نسوزی را به گنجایش 6 پیمانه بردارید و چرب كنید و كف و دیوارهی ظرف را با برگهای اسفناج بپوشانید. حالا نیمی از مایهی مرغ را روی برگهای اسفناج بریزید و صاف كنید. سپس مایهی اسفناج را بریزید و روی آن را نیز صاف كنید. آنگاه باقیماندهی مایهی مرغ را بیفزائید و رویش را با برگهای اسفناج بپوشانید.
روی ظرف را با كاغذ آلومینیوم بپوشانید و در سینی عمیقی بگذارید. حال در سینی آب داغ بریزید به گونهای كه تا نیمهی ظرف را بگیرد. سینی را در فر گرم شده با دمای 190 درجهی سانتیگراد قرار دهید و به مدت تقریبی یك ساعت بپزید. اكنون ترین اسفناج را برای پذیرائی، در دیس مناسبی برگردانید و با سس گوجهفرنگی میل كنید.
روش تهیهی مایهی میانی با مرغ: كره را در تابهی مناسبی بریزید و روی اجاق آب كنید. پیاز، فیلهی مرغ و ادویهی كاری را بیفزائید و تفت دهید تا فیلهی مرغ بپزد. آنگاه تابه را از روی حرارت بردارید و بگذارید مواد خنك شوند. سپس خامه و تخممرغها را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
روش تهیهی مایهی میانی با اسفناج: اسفناج، سیر و كره را در تابه بریزید و روی اجاق تفت دهید تا آب اسفناج گرفته شود. آنگاه صبر كنید تا اسفناج خنك شود و بعد باقیماندهی مواد را به آن بیفزائید و مخلوط كنید.
روش تهیهی سس گوجهفرنگی: پوست گوجهفرنگیها را بگیرید و دور بریزید و گوجهفرنگیها را پوره كنید. آنگاه پورهی گوجهفرنگی، پیاز، سركه و شكر را در تابهی مناسبی بریزید و به مدت تقریبی ده دقیقه، روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد و قدری غلیظ شود. اكنون سس گوجهفرنگی را از روی حرارت بردارید و در سس خوری بریزید.