ایران كوهستانی
مواد لازم برای 4 نفر
انار 2 عدد متوسط
آب یكدوم پیمانه (375 میلیلیتر)
شكر قهوهای 75 گرم
روغن زیتون 4 قاشق سوپخوری
سینه مرغ 4 قطعه
پیاز خردكرده 1 عدد درشت (200 گرم)
سیر له كرده 2 حبه
آرد 1 قاشق سوپخوری
پودر فلفل شیرین 1 قاشق چایخوری
پودر زیره 1 قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز 1 قاشق چایخوری
پودردارچین یكدوم قاشق سوپخوری
آب مرغ یكدوم پیمانه (125 میلیلیتر)
بادام هندی یكسوم پیمانه (55 گرم)
گشنیز خردكرده یكسوم پیمانه
روش تهیه مرغ با سس انار و بادام
ابتدا دانههای انار را جدا كنید و یكسوم پیمانه از آن را كنار بگذارید. باقیمانده انار را با آب و شكر قهوهای، در ظرف مناسبی بریزید و روی حرارت بگذارید. مخلوط را پیوسته هم بزنید تا شكر حل شود و 5 دقیقه، بجوشانید. سپس آنرا از صافی عبور دهید. اینك نیمی از روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق بگذارید.
آنگاه مرغ را در آن تفت دهید و از تابه در آورید. اكنون باقیمانده روغن را در همان تابه بریزید و پیاز و سیر را در آن تفت دهید تا نرم شوند. حالا آرد و ادویه را بیفزائید و 1 دقیقه تفت دهید. سپس آب مرغ و آب انار-صاف كرده- را به تدریج بیفزائید و هم بزنید تا مایه قدری غلیظ شود.
اینك مرغ را در این مایه قرار دهید و صبر كنید تا مرغ بپزد. در اواخر پخت دانههای انار، بادام هندی و گشنیز را بیفزائید و مخلوط كنید. اكنون خوراك را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بكشید.
نكات خواندنی
بادام هندی میتواند در خیلی از دستور پخت غذاها وجود داشته باشد، مثل سالاد، پاستا، سوپ، خورش و دسر، در غذاهائی كه با پختن آماده میشود معمولاً بادام هندی را در مراحل آخر پخت اضافه میكنند، در غیر اینصورت بادام هندی خیلی زود نرم میشود و بافتش را از دست میدهد.
در این غذاها، دانههای بادام هندی نرم میشوند. بنابراین صدای خرد شدنشان را در دهانتان مانند دیگر آجیلها نمیشنوید. اما در سالاد و دسر میتوانید بافت آن را به همان صورتی كه هست در زیر دندانهایتان احساس كنید.