اعظم گلزارمنش
مواد لازم برای 4 نفر
لپه 30 گرم
برنج 150 گرم
گوشت چرخكرده 250 گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
زردچوبه یكدوم قاشق چایخوری
پیازداغ 2 قاشق سوپخوری
سبزی دلمه ریز خرد كرده* 250 گرم
رب گوجهفرنگی 1 قاشق سوپخوری
فلفل قلمی شیرین 8 - 10 عدد (قرمز و سبز)
آب گوجهفرنگی 250 میلیلیتر (1 پیمانه)
كره 30 گرم
* تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون و نعنا
روش تهیه دلمه فلفل قلمی شیرین
لپه و برنج را بخیسانید و بعد لپه را بپزید و برنج را آبكش كنید. آنگاه گوشت، نمك، فلفل و زردچوبه را در تابه مناسبی بریزید و روی اجاق تفت دهید. سپس پیازداغ، سبزی و رب گوجهفرنگی را بیفزائید و 2 دقیقه دیگر تفت دهید. اینك برنج و لپه را اضافه نمائید و مخلوط كنید و تابه را از روی حرارت بردارید و كنار بگذارید.
آنگاه فلفلها را به مدت تقریبی 5 دقیقه، در آب جوش دارای نمك قرار دهید و بعد در صافی بریزید. اكنون شكافی روی فلفلها ایجاد كنید و دانههایشان را درآورید و با مخلوط فراهم كرده پر كنید. دلمههای فلفل را در ظرف چربكرده نسوزی بچینید و آب گوجهفرنگی را رویش بریزید.
كره را بیفزائید و به مدت تقریبی 15-20دقیقه، در فر گرم شده با دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. اینك دلمه را برای پذیرائی در ظرف مناسبی بچینید.
نكات خواندنی
مصرف فلفل به خصوص در زمان سرماخوردگی به دلیل گرم نمودن و تعریق بدن، بسیار مفید است و شاید نام عمومی «Chilli» كه برای آن انتخاب كردهاند به دلیل اثرات آن بر روی سرماخوردگی یا «Chill» است. اثرات خوب دیگر فلفل در تسكین دردهای روماتیسمی و درد مفاصل و یا دردهای دست، پا و كمر است.
از آنجایی كه فلفل حاوی ماده محرك قوی «Capsaicin» است و بعضی نسبت به آن حساسیت دارند، باید در مصرف فلفل و یا فرآوردههای آن به صورت خوراكی و یا موضعی و به خصوص میزان مصرف آنها دقت كرد و هنگام مصرف از عدم حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمود.