معصومه عیوضی
مواد لازم برای 4-6 نفر
ماش پخته 2 پیمانه
عدس پخته 2 پیمانه
كدو سبز رندهكرده 1 عدد
پیازچه ریز خردكرده 6 ساقه
اسفناج خردكرده 500 گرم
پودر سیر یكدوم قاشق چایخوری
نمك و فلفل به میزان لازم
مغز گردو خردكرده 1 قاشق سوپخوری
كاكوتی 1 قاشق چایخوری
نعنای خردكرده 1 قاشق سوپخوری
ماست شیرین كمچرب3 پیمانه
روش تهیه خوراك ماش و كدو با ماست
ابتدا ماش و عدس خیسانده را بپزید. در كاسه مناسبی كدو، پیازچه، اسفناج، پودر سیر، نمك، فلفل، گردو، كاكوتی و نعنا را بریزید، ماش و عدس را بیفزائید و كاملاً مخلوط نمائید. اینك ماست را با مواد فراهمكرده مخلوط كنید، 30 دقیقه در یخچال بگذارید. اكنون خوراك را با نان قهوهای میل نمائید.
نكات خواندنی
كاكوتی گیاهی از تیره نعنائیان است كه كاربردهای غذایی و داروئی دارد و عطر آن نزدیك به آویشن و اُرگانو است. این گیاه چند ساله است و بوتههای آن پرپشت و ارتفاع آن بین 20-50 سانتیمتر است و دارای گلهای بنفش است. این گیاه در نواحی كوهستانی ایران به عنوان ادویه در غذاها كاربرد وسیعی دارد.
در تهیه غذاهای ایتالیایی جایگزین بهتری نسبت به آویشن است از برگهای خشك و خرد كرده كاكوتی به عنوان طعم دهنده در دوغ نیز استفاده میشود این گیاه گرم و خشك است. ضد باكتری، خلطآور، ضد سرماخوردگی و ضد عفونی كننده روده است.