اَلـفَتّه
مواد لازم برای 4-6 نفر
روغن برای سرخكردن............................................به میزان لازم
سینه مرغ رشتهای خردكرده...................................250 گرم
پیازداغ ..................................................................2 قاشق سوپخوری
ادویه مخلوط ..........................................................1 قاشق چایخوری
كدوسبز مكعبی خردكرده..........................................1 پیمانه
بادمجان مكعبیخردكرده...........................................1 پیمانه
هویج مكعبی خردكرده.............................................1 پیمانه
سیبزمینی مكعبی خردكرده ...................................1 پیمانه
نمك و زردچوبه.......................................................به میزان لازم
نخود آبگوشتی پخته..............................................یكدوم پیمانه
جعفری خردكرده..................................................2 قاشق سوپخوری
نان پیتا مكعبی خردكرده و برشته............................1 عدد
مواد لازم برای تهیه سس:
ماست...........................................................250 میلیلیتر(1 پیمانه)
سیر لهكرده.......................................................2 حبه
ارده ................................................................1 قاشق سوپخوری
سس مایونز......................................................1 قاشق سوپخوری
آبلیموی تازه.....................................................2 قاشق سوپخوری
روش تهیه
ابتدا قدری روغن در تابه بریزید، مرغ را بیفزائید و روی اجاق تفت دهید. آنگاه پیازداغ و نیمی از ادویه را اضافه كنید و 1 دقیقه دیگر، تفت دهید. سپس قدری روغن در تابه دیگری بریزید و روی اجاق گرم كنید و كدو، بادمجان، هویج و سیبزمینی را در آن تفت دهید. حالا باقیمانده ادویه، نمك و زردچوبه را بیفزائید. اینك ظرف مناسبی بردارید، مخلوط سبزی را در آن بریزید و صاف كنید. سپس مرغ و نخود را رویش بریزید و سس را بیفزائید. اكنون الفته را با جعفری و نان پیتا، بیارائید و میل كنید.
روش تهیه سس: همه مواد را با هم مخلوط كنید.
روش برشته كردن نان پیتا: در تابه مناسبی، قدری روغن بریزید و روی اجاق داغ كنید. آنگاه نان پیتا را بیفزائید و همین كه برشته شد، آن را روی هوله كاغذی آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافیاش گرفته شود.
یادآوری: منظور از ادویه مخلوط؛ فلفل سیاه، زیره، تخم گشنیز، میخك، جوز هندی، دارچین و هل است.